Paşa'ya balans ayarı

Güncelleme Tarihi:

Paşaya balans ayarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2002 01:52

"AB dışında bir arayışta olalım" sözleriyle bir anda gündeme oturan Org. Kılınç'a, yine askerden ince ayar geldi: "Rolünü unutma"

MGK Genel Sekreteri Orgeneral Tuncer Kılınç'ın, ‘‘AB yerine İran ve Rusya ile işbirliğine gidilmesi’’ yorumunun sarstığı, 'Türkiye'nin Etrafında Barış Kuşağı Nasıl Oluşturulur' konulu sempozyuma ev sahipliği yapan Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, Kılınç'ı isim vermeden eleştirdi. Fırtına, ‘‘Bir arkadaşımız konuşmasıyla aktifliğini gösterdi, ancak rolünü unuttu’’ dedi.

Sempozyumun kapanış konuşmasında seslendirilen düşüncelerin değerlendirilmesinin kişilere ait olduğunu belirten Org. Fırtına, Harp Akademileri'nin değerlendirmesinin ise bundan sonraki çalışmalarında görüleceğini söyledi.

1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan da konuşmasında Avrupa ülkelerinin bütünü ile Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı olduğunu söylemenin haklı bir davranış sayılamayacağını belirtti.

Sempozyumun soru-cevap bölümünde söz alan Prof. Dr. Besim Üstünel de, İran‘ın ideolojik saldırı kozlarının giderek azaldığını, Türkiye‘nin bu ülkeyle somut projeler üzerinde yakınlaşma sağlayabileceğini söyledi. Rusya ile ekonomik ilişkilerin geliştirilebileceğine dikkati çeken Prof. Dr. Üstünel, Yunanistan ile de bazı projelere imza atılarak, barışa katkı sağlanabileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!