Partilerarası ‘dere muharebesi’

Güncelleme Tarihi:

Partilerarası ‘dere muharebesi’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2009 00:00

Sel felaketinden sonra AK Parti ile CHP’nin ‘dere boylarına imar izni verilmesi ve ıslahı’ ile ilgili birbirlerini suçlamaları dün de sürdü.

Silivri’deki baskına yol açan derenin ıslahını CHP’lilerin engellediğini söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Babuşcu, “Kanıtlayın istifa ederim” diyen CHP İl Başkanı Tekin’i istifaya davet etti. Tekin’in yanıtı, katıldığı canlı yayında geldi: “Onlar bireysel dava. CHP kurumsal dava açmışsa gereğini yaparım.”

TRAKYA ve İstanbul’u ağır şekilde vuran sel felaketi sonrası AK Parti ile CHP arasında dere ıslahı konusundaki tartışma sürüyor. AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, dün partisinin il binasında düzenlediği toplantıda, Silivri Boğluca Deresi’nin ıslah çalışmalarına CHP’lilerin karşı çıkıp dava açtığını iddia ederek, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’i istifaya davet etti. Babuşçu, şunları söyledi:

‘Planı iptal ettirdiler’

“İSKİ, Boğluca Deresi’nde kesiti yetersiz 500 metrelik kısmın kamulaştırılması için görüş bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İBB İmar Komisyonu’nun raporunu oybirliğiyle kabul etti. Ama halen CHP İl Genel Meclisi üyesi olan Bahattin Kıroğlu ve halen CHP İl Genel Meclisi üyesi olan ve o dönem ilçe yönetimde sayman olarak görev yapan Şerif Sezen, diğer davacılarla yürütmenin durdurulması ve planın iptali davası açtı. Bu dava sonucunda da plan iptal edildi. Sayın Tekin, ‘Boğluca Deresi’ndeki planın iptali için mahkemeye başvuranların CHP’li olduğunu ispat edin, istifa edeceğim’ demişti. Bu belgelerden sonra sözünün eri misin, dürüst müsün göreceğiz?”

‘Bunlar bireysel dava’

Babuşçu’nun açıklama yaptığı saatlerde bir televizyon kanalında canlı yayında bulunan Gürsel Tekin ise, bu iddiayla ilgili şunları söyledi: “CHP, kurumsal olarak dava açtıysa istifa ederim. Dere ıslahlarıyla ilgili Meclis kararlarına oy vermişiz. Oy verdiğim yere iptal ettirme gibi bir durum olabilir mi? Bunlar bireysel davalardır. Kurumsal açılmış dava varsa gereğini yaparım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!