Partiler üstü kadın komisyonu kurulsun’

Güncelleme Tarihi:

Partiler üstü kadın komisyonu kurulsun’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2014 01:42

BARIŞ İçin Kadın Girişimi (BİKG), KCK operasyonlarında tutuklanan kadınlara destek amacıyla kadınların bir araya gelmesiyle 2009’da kuruldu.

Haberin Devamı

Kadınların mağduriyetlerinin azalması amacıyla atölye çalışmaları ve konferanslar düzenleyip barış aktivistliği yapan BİKG, 2013’te barış sürecinin başlamasıyla son bir yıldır kadınların sürece aktif katılımı, taleplerinin anlaşılması ve yasalaşması için uğraşıyor. Girişim, bu kapsamda önceki gün “Kadınlar Savaşı Nasıl Yaşadı, Barışı Nasıl İnşa Edeceğiz” başlıklı bir konferans düzenledi.
Kadın cinayetleri savaşla ilişkili
Girişimin kurucularından Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Nazan Üstündağ, müzakere sürecinde kadınların da müdahil olması gerektiğini söylüyor: “Savaş erkekliği kışkırtıp militarist toplum yaratır. Sonuçta kadınlar kaybediyor. Türkiye’de işlenen kadın cinayetlerini savaştan bağımsız anlayamazsınız. Oluşturulacak komisyonlarda en az yüzde 50 kadın olması, kadınların eşitliği ve özgürlüğünün gündemde tutulmasını talep ediyoruz. Partiler üstü bir kadın komisyonu kurulmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!