Parsadan gibi

Güncelleme Tarihi:

Parsadan gibi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

‘Binbir surat Turan’ 4 ay önce evlendiği eşiyle birlikte kılıktan kılığa girip esnafı milyarlarca lira dolandırdı.

Ünlü dolandırıcı Selçuk Parsadan'a özenip, İstanbul ve Yalova'da kendisini astsubay, maliyeci, polis ve doktor olarak tanıtıp esnafı dolandıran ‘binbir surat’ Turan Ata Akansu polis tarafından her yerde aranıyor. Kiraladığı otomobili parçalayıp satmak suçundan Paşakapısı Cezaevi'nde yatan ve tahliye olduktan sonra 4 ay önce Zeynep Akansu'yla evlenen Akansu'nun, eşiyle birlikte 30 esnafı milyarlarca lira dolandırdığı öne sürüldü.

Taksitle alıp, kaçıyor

İstanbul'da birkaç beyaz eşya satıcısı ile esnafı dolandırdıktan sonra Yalova'ya geçen Akansu çiftinin dolandırıcılığa burada da devam ettikleri belirtildi. Yalova'da subay, polis üniformasıyla gittiği beyaz eşya dükkánlarında ‘‘kente yeni tayin olduğunu’’ belirtip taksitle eşya alan Akansu'nun, aldığı eşyaları peşin olarak Bursa ve İstanbul'da sattığı kaydedildi. Turan Ata Akansu'nun, dolandırıldığını anlamayan esnafı da kendisine kefil yaptığı öğrenildi.

Dolandırıcı değilmiş

Tabip Üstteğmen, başkomiser kıyafetleri giyen Turan Ata Akansu'nun maliyeci olarak da dolandırıcılık yaptığı bildirildi. Yalova'nın Güneyli Köyü'nde oturduğunu söyleyen Akansu çiftinin evlilik fotoğraflarını çektirdikleri Stüdyo Ayhan'ı da dolandırıp parasını ödemedikleri belirtildi. Dolandırılan esnafın şikáyetçi olduğu ‘‘binbir surat Turan’’ telefon görüşmesinde hha muhabirine ‘‘Ben dolandırıcı değilim. Niçin polis beni arıyor anlamıyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!