Paris’te kadın-erkek kavgası

Güncelleme Tarihi:

Paris’te kadın-erkek kavgası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 10:05

FRANSA’nın başkenti Paris’te dün düzenlenen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sempozyumu’na, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Proje Lideri Ahmet Tekelioğlu ile Kadın Adayları Destekleme Derneği kurucusu Canan Arın arasındaki tartışma damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Tekelioğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan sempozyumda, sunumların ardından sorular bölümünde söz alan Canan Arın, “Bu hükümetle kadın erkek eşitliğinin kurulacağına inanmıyorum. Burada AKP propagandası yapıyorsunuz” dedi. Arın, sözlerini şöyle sürdürdü: “4+4+4 eğitim sistemi ile kızların eğitimi önünde engel oluşturuldu. Bir başbakan çıkıp da kadınlara 5 tane çocuk doğurmalarını söylüyorsa, 13 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz eden 6 tane adama kız çocuğunun da gönüllü olduğu söylenebiliyorsa, yeni yasalarla kadınları eve kapatıp kuluçka makinası yapmak için teşvik getiriliyorsa, başörtüsü serbest olurken bacağı sakat bir milletvekiline pantolon yasağı sürüyorsa, ben bu hükümetin kadın erkek eşitliğini getireceğine inanmıyorum.”

Paris’te kadın-erkek kavgası

Haberin Devamı

TOPLANTIYI TERK EDİN
Bu sözlere tepki gösteren Tekelioğlu, “Buraya gelen hiç kimse propaganda amaçlı gelmedi. O zaman bu toplantıyı terk edin” karşılığını verince salonda hükümet üyeleri ile Arın’a destek veren kadın dernekleri arasında tartışma yaşandı. Oturumu yöneten CHP milletvekili Oğuz Oyan, “Kendisini siz davet ettiniz. Daveti yapan birisi olarak herhalde böyle bir davranış hoş olmaz. Başka düşüncelere de açık olmalısınız” diyerek ortamı yatıştırmaya çalıştı. KADER Başkanı Çiğdem Aydın, “Canan Arın’dan öğrenecek çok şey var. Herkes fikirlerini söyleyebilmeli” diyerek Arın’a destek verdi. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de, “Canan Arın’a yapılan salonu terk etme çağrısını kınıyorum” dedi.

EN İYİ YANIT LAİKLİK
TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit ise eleştirilere yanıt vererek, “AKP hükümetlerinin ilk kadın bakanıyım. Sadece siyasi şov eleştirisi yapılması beni üzdü. Bu haksızlık” dedi. AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyesi Constance Le Grip ise “Bütün bunlara en iyi yanıt laikliktir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!