Paris metrolarında rozetli müzisyenler

Güncelleme Tarihi:

Paris metrolarında rozetli müzisyenler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adım başı farklı bir müzik aleti çalan ve söyleyen müzisyenleriyle ünlü Paris metrosuna yeni bir düzenleme getirildi. Metro yetkilileri müzisyenleri dışlamak yerine, onları denetleme yoluna gidiyor. Geçtiğimiz yıl metroda çalmak isteyenler minik bir müzik sınavından geçtiler. Ve çalmasına izin verilenlere resimli rozetler verildi.

Henüz yeni olan bu uygulama, gerek yolcular gerekse müzisyenler tarafından çok tutulmuşa benziyor. Buna göre yılda iki kez sınav düzenleniyor ve adaylar videoya alınıyor. Yapılan bir konservatuvar sınavı değil... Kimin alınacağına karar veren yetkililer, kendilerini halkın yerine koyuyor ve müziğin onları rahatsız edip etmediğini, çok yüksek volümlü olup olmadığını kontrol ediyorlar.

Başarılı olanların, eğer metro içinde çalacaklarsa, bilet almaları isteniyor. Ayrıca düzgün giyinmeleri ve yanlarına çocuk, köpek ve güçlü amfiler almamaları bekleniyor. Müzisyenlerin metro platformlarında ve trenlerin içinde çalmalarına izin verilmiyor. Tüm kurallara uymayı kabul edenlere üzerinde fotoğraflarının ve metro logosunun olduğu bir rozet veriliyor. Kurallara uymayanların kimlikleri yenilenmiyor. Ancak yetkililer böyle durumlarla çok sık karşılaşmadıklarını belirtiyorlar. Çünkü, kimlik müzisyenlere bir sorumluluk duygusu veriyor. Bu yeni uygulama şu ana dek mükemmel yürüyor ve 300 kadar rozetli müzisyeni olan Paris metrolarından artık çok daha hoş sesler yükseliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!