‘Paralel’e soruşturma

Güncelleme Tarihi:

‘Paralel’e soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2014 01:04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, “Yargıtay’ın imamı” ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “Yargıdaki farklı oluşumlar ve kumpas” açıklamaları ile YARSAV’ın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Paralel devlet’ soruşturması başlattı.

Haberin Devamı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, “Yargıtay’ın imamı” ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “Yargıdaki farklı oluşumlar ve kumpas” açıklamaları doğrultusunda devlet içinde yasadışı örgütlenme iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV), Şahin ve Akdoğan’ın sözleri üzerine görevini kötüye kullanan yargıçlar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosu Başsavcıvekiliği, YARSAV’ın suç duyurusu dilekçesini işleme koyarak soruşturma başlattı. Başsavcıvekiliği’nin dosyayı ayırarak Şahin’in “Yargıtay’ın imamı” sözleriyle ilgili dosyayı Yargıtay’a, Akdoğan’ın “Paralel devlet” iddialarıyla ilgili dosyayı ise TMK 10. Maddesi’yle Görevli Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’ne göndereceği öğrenildi.

YARSAV’IN DİLEKÇESİ

YARSAV’ın dilekçesinde şöyle denildi: “Mehmet Ali Şahin’in de tanık olduğu üzere, Yargıtay’da bir holding başında bulunan bir şahıs hakkındaki davanın temyiz aşamasında ‘Cemaat’in imamı’ olarak tanınan şahıs tarafından dosyanın özetinin Pensilvanya’ya gönderilerek, Fethullah Gülen’e ne şekilde karar verilmesi konusunda görüşünün sorulduğu anlaşılmaktadır. Aynı şekilde Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından, yargı içerisinde aynı yönlü çete oluşumlarından bahsedilmiş olup yine Ankara Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan tarafından aynı çete oluşumlarının orduya kumpas kurduğu iddiaları telaffuz edilmiştir. Yargıçlık mesleği ile bağdaşmayacak şekilde dosya özetini Fethullah Gülen’e göndererek onun görüş ve talimatları doğrultusunda dosyayı karara bağladığı iddia edilen ve Şahin tarafından da ‘Cemaat’in imamı’ olarak bilindiği ileri sürülen yüksek yargıcın ve yargıda kamuoyunda dile getirilen çetenin araştırılması için soruşturma başlatılmalı ve görevini kötüye kullanan yargıç ve yasa dışı örgüt yapılanmasının soruşturularak haklarında gerekli adli tahkikatın yapılması gerekir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!