Para olmayınca ciğerini istediler

Güncelleme Tarihi:

Para olmayınca ciğerini istediler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2006 14:29

İzmir'de son yılların en ilginç adam kaçırma olayı yaşandı. Konak'ta 3 yıl önce zorla imzaladığı öne sürülen senetlerin karşılığını ödeyemeyen 35 yaşındaki Ekrem Çelik, alacaklısı Mehmet Şirin Tosun ve nikahsız yaşadığı Emine Uncunamak tarafından tabanca tehtidiyle kaçırıldı. Sarhoşken imzaladığını iddia ettiği 3 senetten ikisi için 10 bin YTL ödeyen, sonuncusu olan 3 bin 500 YTL'yi ödeyemeyince kaçırılan Ekrem Çelik, organ nakli olması gereken Tosun'a karaciğerinden parça verme sözüyle serbest bırakıldı.

Polis operasyonla Tosun ve Uncunamak'ı yakaladı.

Geçen hafta perşembe günü saat 15.00 sıralarında Gürçeşme 3621 sokak 35 numarada meydana gelen filmlere konu olacak kaçırma olayı, polis kayıtlarına göre şöyle gelişti:

Ekrem Çelik, 3 yıl önce birahanede içki içerken Mehmet Şirin Tosun'la tanıştı. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar alkol alan Çelik, birahaneden ayrıldıktan sonra ödediği hesaba karşılık kendisinden para isteyen Tosun ve Emine Uncunamak'ın gösterdiği 3 senedi imzaladı. Çalıştığı jant fabrikasından ayrılıp aldığı tazminatla iki senet için yaklaşık 10 bin YTL ödeyen Ekrem Çelik, Tosun'un elinde kalan 3 bin 500 YTL'lik son senedi ise ödeyemedi. İş bulamayan, eşinden ayrılan Ekrem Çelik, annesi Safiye Çelik'in yanına taşındı.

Bir süre başka bir jant fabrikasında çalışmasına rağmen faiziyle miktarı artan borcunu ödeyemeyen Ekrem Çelik, Tosun'un icra tehdidiyle ikinci şoku yaşadı. İcra tehdidine rağmen borcun ödenmemesine sinirlenen Tosun, nikahsız yaşadığı eşi Emine Uncunamak'la evine geldikleri Ekrem Çelik'i annesinin gözleri önünde kaçırdı.

Buca İlçesi'nde Şahin Tepesi olarak adlandırılan bölgeye götürülen Ekrem Çelik, borcuna karşılık Tosun'un inanılmaz teklifiyle şaşkına döndü. Bir süredir karaciğerinden rahatsız olan ve organ nakli olması gereken Tosun, ölümle tehdit ettiği Ekrem Çelik'ten özgürlüğüne karşılık karaciğerden kendisine parça vermesini istedi. Ekrem Çelik boşandığı eşini ve 5 yaşındaki oğlunu da öldürmekle tehdit edilmesi üzerine karaciğerini vermeyi ve önümüzdeki günlerde de test için hastaneye gitmeyi kabul edince serbest bırakıldı.

İKİ ZORBA YAKALANDI

Tehditler nedeniyle bunalıma giren Ekrem Çelik, önceki gün eve “Ben artık yaşamak istemiyorum, kimseye yük olmak istemiyorum” diye yazdığı intihar notunu bırakıp ayrıldı. Notu görünce deliye dönen anne Safiye Çelik hemen polise başvurdu. Çelik, notu gösterdiği polislere bir süre önce eve gelen bir erkek ve bir kadının oğlunu zorla götürdüğünü de söyledi. Harekete geçen polis, Ekrem Çelik'i evine yakın olan Toros semtindeki parkta tek başına otururken buldu. Ekrem Çelik'in başına gelenlerin polise anlatması üzerine çalışma başlatan gasp bürosu ekipleri, Tosun ve Uncunamak'ı yakaladı.

Gözaltına alınan iki zanlı polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmeyerek, borçlarına karşılık icra takibi başlattıklarını, ancak Çelik'in parayı elden vereceğini söylemesi üzerin de evine gittiklerini iddia etti. İki zanlının yapılan işlemlerin ardından adilyeye sevk edilecekleri bildirildi.

ORGAN NAKLİNE ETİK KURUL İZİN VERİYOR

Öte yandan geçmişte sadece akrabalar arasında organ nakline izin verilirken, yapılan değişiklikle bu zorunluluk kaldırıldı. Ancak uzmanlardan oluşan etik kurul nakil öncesinde iki tarafı da sorgulayıp ticari bir alışveriş olmadığına ikna olursa izin veriyor. Nakil için de kan ve doku örneklerinin uyuşması gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!