Papa Francesco dünyanın huzurunda göreve başladı

Güncelleme Tarihi:

Papa Francesco dünyanın huzurunda göreve başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

Katolik dünyasının 266’ncı ruhani lideri Papa Francesco, Vatikan’da dünya liderlerinin katıldığı törenle göreve başladı.

Haberin Devamı

Yeni Papa, Katolik olmayanlara saygı için istavroz çıkarmadı. Papamobilin kurşun geçirmez camını da kaldırarak “Halkın içindeyim” mesajı verdi. Papa Francesco’nun Sen Piyer Meydanı’ndaki göreve başlama törenine Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da dahil 132 ülkeden temsilciler katıldı. Türkiye’yi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy temsil etti.

ATEİSTLERE DE SAYGI
Papa, 200 bin kişinin bulunduğu meydanda törene “Papamobil” ile geldi. Önceki papaların aksine, aracın kurşun geçirmez camlarını söktürdü. “Yaşasın Papa” diye bağıranlara, yine önceki papaların aksine istavroz (haç) çıkararak değil, yumruk yaptığı elinin başparmağını kaldırarak karşılık verdi. Bu tarihte bir ilk. Papa’nın “Meydanda Hıristiyan olmayanlar, ateistler ya da kutsanmak istemeyenler de bulunabilir. Onlara da saygı göstermek gerek” diye düşündüğü belirtildi. Papamobili iki kez durdurup inen Francesco, engelli bir hasta ile iki çocuğu öptü.

Haberin Devamı

GERÇEK GÜÇ HİZMETTİR
Papa ilk resmi konuşmasında “Gerçek güç hizmet etmekten gelir. Yoksullar, güçsüzler ve zayıflar için hassasiyetten, şefkatten, sevgiden, vericilikten çekinmeyelim. Bu papalar için de geçerlidir” dedi. Çevrenin korunması vurgusu da yapan Francesco, daha sonra katedralin önünde kurulu takın altında, Papalık unvan atkısı ile mührünü simgeleyen “Balıkçı” yüzüğünü teslim aldı. Yüzüğün altın yerine altın kaplama gümüşten tasarlandığı belirtildi.

959 yıl sonra ilk kez

959 yıl sonra ilk kez bir Papa’nın görev törenine Doğu Kiliseleri lideri Ortodoks Fener Patriği Bartholomeos da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!