Pamukkale’de Hz. İsa’nın havarisinin mezarı bulundu

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale’de Hz. İsa’nın havarisinin mezarı bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2011 00:00

Denizli’nin 18 kilometre kuzeyinde yer alan Hierapolis (Pamukkale) antik kentindeki kazılara 32 yıldır başkanlık eden İtalyan profesör Francesco D’Andria, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biri olan ve 2 bin yıl önce Romalılar tarafından öldürülen St. Philippus’un mezarını bulduklarını açıkladı.

Haberin Devamı

DÜNYA BU BULUŞ İÇİN DENİZLİ'YE GELECEK / WEB TV

HZ. İSA'NIN HAVARİSİNİN MEZARI BULUNDU / FOTO GALERİ

St. Philippus’un Hıristiyanlığı yaymak için Hierapolis’e geldiğinde öldürüldüğünü hatırlatan D’Andria, “Yıllardır bu mezarı bulmak için çalışıyoruz. İncil’de adı geçen ve Hıristiyan camiası için çok önemli olan St. Philippus’un mezarının bulunması tüm dünyada büyük ses getirecek” dedi.

Henüz açmadık

D’Andria, şöyle devam etti: “Bugüne kadar St. Philippus’in mezarı Şehitlik Tepesi’nde olduğu sanılıyordu. Bu bölgede yaptığımız jeofizik araştırmalarda mezarın izine rastlayamadık. Bir ay önce Şehitlik Tepesi’ndeki St. Philippus Kilisesi’nin 40 metre yakınında yeni bir kilise kalıntısı bulduk. Burada yaptığımız kazılarda mezarı bulduk. Henüz açmadık. Ama bir gün mutlaka açılacak. İnceleme sonucu St. Philippus’un mezarının Bizans dönemine rastlayan 5’inci yüzyılda adına yaptırılan kiliseden çıkarılıp, yeni bulduğumuz mezara nakledildiğini belirledik. Bu buluş Hıristiyan dünyası ve arkeoloji için çok önemli. Hıristiyanlar buraya hacı olmaya gelecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!