Pamuk’a Berlin’de fahri doktora

Güncelleme Tarihi:

Pamuk’a Berlin’de fahri doktora
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 00:00

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’a Berlin Hür Üniversitesi Felsefe ve Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Düzenlenen törene Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Avrupa Parlamentosu Milletvekili Cem Özdemir, Berlin Eyalet Parlamentosu Milletvekilleri Özcan Mutlu ve Bilkay Öney, yazar Emine Sevgi Özdamar, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Başbakan Wowereit yaptığı konuşmada, "Sizin düşmanınız bizim de düşmanımızdır. Sizin düşmanınız, Türkiye’nin AB üyeliğine taraftar olanların da düşmanıdır" dedi. Felsefe ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peter-Andre Alt ve Rektör Klaus Hempfer, Orhan Pamuk’a fahri doktora belgesini takdim etti.

Pamuk "Dün gece heyecandan uyumakta bayağı zorlandım, ’Yarın doktora sınavımda bana ne soru soracaklar’ diye. Ben sosyal bilime çok şey borçluyum. Çünkü sosyal bilim ile edebiyat arasında şöyle bir yakınlık vardır. İkisi de aynı temel sorularla uğraşır: Mutluluk nedir? Ahlak nedir? Ailemizi, arkadaşlarımızı, milletimizi ve vatanımızı neden severiz gibi. İnsan kalbini uğraştıran bu sorular hem edebiyat hem de sosyal bilime bizi götürür" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!