Palandöken'e yoğun ilgi

Güncelleme Tarihi:

Palandökene yoğun ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2007 10:27

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde, sömestir tatili ve kar yağışının etkisiyle doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığı bildirildi.

Haberin Devamı

Erzurum'da sömestir tatilinin ardından yağan kar, hem kayak severlerin hem de Palandöken'deki işletmecilerin yüzünü güldürdü.

Palandöken Kayak Merkezi'ni dolduran yerli ve yabancı ziyaretçiler, kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşadılar.
Dedeman Hotel'in Genel Müdürü Mehmet Varol, yaptığı açıklamada, sömestir tatili ve kar yağışının ardından oteldeki doluluk oranının yüzde 90'lara ulaştığını belirtti.

Kentte etkili olan kar yağışının ardından rezervasyonlarda büyük artış yaşandığına dikkat çeken Varol, “Pistlerde kar kalınlığı yaklaşık bir metreyi buldu. Genel olarak Rusya, Ukrayna ve İran'dan Palandöken'e yoğun bir ilgi var. Kar yağışı ve sömestri tatilinin etkisiyle önümüzündeki haftadan itibaren otelimizde yüzde yüz doluluk oranına ulaştık. Bu yıl iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Polat Renaissance Hotel Genel Müdürü Koray Korkmaz ise sömestre tatilinin ardından kar yağışının Palandöken Kayak Merkezi'ne ilgiyi arttığını belirterek, ”Uzun zamandır beklediğimiz kar yağışı geldi ve pistlerimizdeki kar miktarı ideal düzeye ulaştı. Şu an sömestir tatili olduğundan ziyaretçilerimiz genelde çocuklu ailelerden oluşuyor. Ortalama yüzde 90 doluluk oranıyla şubat ayı sonuna kadar kayak severlere hizmet vereceğiz” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!