Pakistan’da NATO tankerlerine bir saldırı daha

Güncelleme Tarihi:

Pakistan’da NATO tankerlerine bir saldırı daha
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 09:29

Pakistanlı yetkililer, Pazartesi günü Afganistan’daki koalisyon güçlerine yakıt taşıyan 28 tankerin silahlı militanlar tarafından ateşe verildiğini açıkladı. Saldırıyı Taliban üstlenirken, militanların açtığı ateşte altı kişi öldü.

Haberin Devamı

SALDIRININ ARDINDAN ORTAYA ÇIKAN GÖRÜNTÜLER - FOTO GALERİ

Böylece Cuma gününden bu yana Pakistan’da NATO konvoylarına yönelik üçüncü saldırı gerçekleşmiş oldu.

Saldırının, Pakistanlı yetkililer tarafından geçici olarak kapatılan sınır geçisi yüzünden aktarımı yavaşlayan bir tedarik hattı üzerinde yaşandığı belirtildi. Pakistanlı yetkililerin, sınır geçisini geçici olarak kapatlamalarının sebebi ise geçtiğimiz hafta bir NATO helikopteri tarafındandüzenlenen saldırıda üç sivilin ölmesi olarak belirtildi.

Sınır geçişinin geçici olarak kapatılması bölgedeki İslamcı militanlara fayda sağlarken, ABD ile Pakistan arasındaki gerginlik gittikçe artıyor. Pakistan, son yaşanan konvoy saldırısında üç polisin öldüğünü açıkladı. Yakıt ve diğer malzemeler taşıyan konvoy, Torkham sınır geçisine gitmek üzere güvenliği yetersiz olan terminalde beklerken ilk önce ateş altında kaldı ve ardından ateşe verildi.

Haberin Devamı

ABD’li yetkililer, Afganistan’a giden başka tedarik yolları bulunsa da, şu an kullanılan yolların daha ucuz ve tedrik aktarımına elverişli olduğunu belirtti. Ancak geçtiğimiz hafta sınır geçişinin kapatılmasından bu yana NATO konvoylarına üç saldırı düzenlendi. Pakistan’ın ABD büyükelçisi Hüseyin Hakkani, sınır geçişinin çok uzun süre kapalı kalacağına inanmadığını belirtti.

Bu arada, NATO geçtiğimiz hafta yaşanan saldırılarda Pakistanlı askerlerin ölmesinden dolayı özür diledi ve sınır geçişinin en kısa zamanda açılmasını umduklarını belirtti.

DÜNYADA BUGÜN ÖNE ÇIKAN TÜM MANŞETLER

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor 

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!