"Öznur'u 21 kiÅŸilik çete öldürdü"

Güncelleme Tarihi:

Öznuru 21 kişilik çete öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 15:31

ESKİŞEHİR’de geçen yıl Eylül ayında kaybolduktan sonra ormanlık alanda toprağa gömülü cesedi bulunan 11 yaşındaki Öznur U'ya tecavüz etmeye kalkıştıktan sonra boğarak öldürmekle suçlanan 49 yaşındaki Ali H.K.’nin yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tutuklu sanık K.’ye sandalyeyle saldırmak isteyen Öznur’un babası, duruşma salonundan dışarı çıkartıldı. Evli ve 6 çocuk babası sanık K. suçsuz olduğunu öne sürerek, "Öznur’u, özel güvenlik görevlisi, eşim ve çocuklarımın da aralarında bulunduğu 21 kişilik çete öldürdü" dedi.

Haberin Devamı

6’ncı sınıf öğrencisi Öznur UluiÅŸden, 4 Eylül 2010 tarihinde hentbol antrenmanına gitmek için ayrılmış ve 10 gün sonra Kent Ormanı’nda cesedi topraÄŸa gömülü olarak bulunmuÅŸtu. Polis, Öznur’un cinayet şüphelisi olarak Ali H.K'yi yakalamıştı. Polislere, "Öznur ile iliÅŸkiye girmek istedim, beni babasına ve amcasına söyleyeceÄŸi belirtince onu ellerimle boÄŸdum. Cesedin çabuk çürümesi için de üzerindeki giysilerini çıkartıp topraÄŸa gömdüm" diyen K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiÅŸti.  Â

K. Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde tuvaletindeki su borusuna kendini asmış ancak infaz koruma memurları tarafından son anda kurtarılmıştı. K. can güvenliği nedeniyle Ankara 2 Nolu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne nakledilmişti.

Tutuklu sanık Ali H.K. ile olayı gizlediği öne sürülen tramvay özel güvenlik görevlisi 35 yaşındaki Adnan A.’nın yargılanmalarına bugün Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma nedeniyle polis Adliye Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

BABA,SALONDAN ÇIKARTILDI

Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Ali H.K. katıldı. Tutuksuz özel güvenlik görevlisi Adnan Avcu ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya davacı olarak katılan, öldürülen Öznur'un  babası jandarmaların duruşma salonuna getirdiği sanık Ali H.K.’ye sandalye ile saldırmak istedi. Oturduğu sandalyeyi eline alıp sanığa saldırmak isteyen baba araya giren jandarmalar uzaklaştırdı. Baba mahkeme heyeti tarafından salondan çıkartıldı. Baba, Adalet Sarayı önünde duruşmanın bitmesini beklerken gözyaşlarını tutamadı.

KOMÄ°SYONLARIN DAVAYA MÃœDAHÄ°L OLMASINA Ä°ZÄ°N VERÄ°LMEDÄ°

Eskişehir Barosu Kadın Hukuku Komisyonu ile Çocuk Hakları İzleme komisyonları üyesi bir grup kadın avukat da mahkeme heyetine yazılı dilekçe vererek, "Toplumda infial uyandıran bu olayda, maktulün hem çocuk hem kadın olması hem de bizim çalışma konumuza girmesi nedeniyle ailenin avukatlığını üstlenmek istiyoruz" dedi. Mahkeme heyeti talebi kabul etmedi.

"BEN ÖLDÜRMEDİM"

Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan Ali H.K. suçlamaları kabul etmeyerek, Öznur'ui kendisinin öldürmediğini öne sürdü. Geçen Mart ayında yapılan ilk duruşmada da çelişkili ifadeler veren K, bugünkü duruşmada da "Öznur’u, özel güvenlik görevlisi Adnan A., eşim, çocuklarım ve tanımadığım kişilerden oluşan 21 kişilik çete öldürdü. Ben öldürmedim, suçsuzum" dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan tutuksuz sanığın, Öznur’un cesedi bulunmadan önce bir televizyon kanalında yayınlanan görüntülerini izledi. Heyet, tutuklu sanık Ali H.K.’nin eşi Emine K. ile 16 yaşındaki oğlunun önümüzdeki duruşmada dinlenmesine, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 28 Haziran 2011 tarihine erteledi.

KADIN PLATFORMU: ÖZNUR İÇİN ADELET İSTİYORUZ

Haberin Devamı

EYLEMDEN FOTOÄžRAFLAR / FOTO GALERÄ°

Öte yandan duruşma sürerken, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri Adliye önünde ’Başka Öznur’lar olmayacak, davaların takipçisiyiz’, ’Erkek kadını katlediyor, devlet cezayı indiriyor’, ’kadın katillerine indirim değil ağır ceza’, ’Ayşe Paşalı davasında kazandık sıra Öznur’da’ yazılı pankart ve dövizler taşıyıp basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Çiler Kayabaşı, Öznur’un cinayet sanığı Ali H.K.’nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Kayabaşı şöyle konuştu:

"Öznur öldürüldüğünde 11 yaşındaydı. 48 yaşında bir katil tarafından boğularak öldürüldü. Ve o katil ilk duruşmada çıkıp saatlerce kendini savunabildi. Hiç utanmadan ben yapmadım, beraatimi istiyorum diyebildi. Şimdi soruyoruz. Kadın cinayetleri münferittir diyen Aliye Kavaf bunlar sana ne düşündürüyor? Başbakan, İçişleri bakanı, ya da diğer egemenler. Bu cinayetlerde sizin de payınız yok mu? Hakimler, yargıçlar, avukatlar; Öznur’un sesi olmayı içinizden geçirdiniz mi? Erkek egemen sistemin bütün uygulayıcılarıdır. Hadım yasanızla gerçek sorunun üstünü örtmeye çalışırken sonrasında kadınların öldürülmeye devam edeceğini bilmek çok mu zor? Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak Öznur için adalet istiyoruz. ve buradan sesleniyoruz. Öznur’un katili Ali Haydar Körmeçli’ye de ağırlaştırılmış müebbet vermek zorundasınız. Biz bu davayı da kazanacağız."

Demokratik Kadın Platformu üyesi psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Gülten Seber de sanığın en ağır cezayı almasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!