Özel okullar ortak bir sınavdan yana

Güncelleme Tarihi:

Özel okullar ortak bir sınavdan yana
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2011 00:00

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun ilköğretim 8’inci sınıflarda SBS’yi kaldıracağına dair açıklamasının ardından Türkiye’nin en revaçtaki okullarının müdürleri, öğrenci alımı ile ilgili farklı öneriler getirdi.

Cem Gülan (Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı): Genel kültür sorularını içeren bir baraj sınavı yapılmalı. Ancak bu sınavlara giriş hem ucuz olmalı, hem de yılda birkaç kez tekrarlanmalı. Sınava isteyen öğrenci istediği kadar girmeli. En yüksek puanı aldığı zaman istediği okullara başvurmalı. Okullar da öğrenci alırken onun sanat, spor, sosyal sorumluluk alanlarında ne yaptığına bakmalı.
Güler Kamer (Amerikan Robert Lisesi Türk Müdürü): Lisemizin kurum yönetmeliğinde yazdığı gibi sınavla öğrenci alacak. Geçmiş yıllarda birçok yabancı okulun sınavı ayrı yapılıyordu. Veliler bu anlamda okul okul dolaşmak zorunda kalıyordu. Her okulun ayrı sınav açmasındansa bir şemsiye altında ortak sınavla öğrenci almamız daha doğru olur.
Jale Onur (VKV Koç Özel Lisesi Genel Müdür Yardımcısı): Özel okullar sınav yapmalı. Bu sınavlar tüm Türkiye’yi kapsamalı. Bilimsel deneyimi olan bir merci yapmalı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!