Güncelleme Tarihi:
Özel Kuvvetler Komutanlığı tarafından alımının yapılacağı duyurulan 700 personel için Kara Kuvvetleri Komutanlığı sınav giriş belgelerini yayımladı. Önbaşvuru sonucunda sınava giriş yapacak kişilerin belirlendiği Özel Kuvvetler subay ve astsubay alımı için mülakat tarihi ve yerleri yine önbaşvuru sonuçları paneli üzerinden adayların erişimine açıldı. İşte bordo bereli olmak isteyen adayların merakla beklediği özel kuvvetler subay astsubay sınav giriş belgesi ve mülakat yerleri
BAŞVURU SONUCUNUZU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ
TABAN KPSS PUANI 64 OLARAK BELİRLENDİ
2016 Yılı Özel Kuvvetler Komutanlığına Dış Kaynaktan Muvazzaf Subay Temin faaliyeti kapsamında çağrılacak adayların, 2015 ve 2016 yıllarına ait KPSSP3 puanlarından en son girdiği sınav puanı (2016 puanı yok ise 2015 puanı) esas alınmıştır. KPSSP3 puanları arasında fark gözetmeksizin, adaylar en yüksek puandan en düşük puana göre sıralamaya tabi tutulmuş ve sıralama kontenjanın 20 katı olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda KPSSP3 puanı 64,3071 ve üzeri olan adaylar seçim aşaması faaliyetlerine çağrılmıştır. Çağrılan adaylar Kayıt Kabul ve Fiziki Yeterlilik Testine tabi tutulacaklardır. Bu faaliyetler aşağıda belirtilen yer ve tarihlerde icra edilecektir..
SINAVA ÇAĞRILAN ADAYLARDAN BU BELGELER İSTENECEK
Başvuruda bulunan adaylardan sınavlara çağrılanlar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte MEBS Okulu ve Eğt. Mrk. Komutanlığında (Mamak/ANKARA) hazır bulunacaklardır.
*Adayların getirecekleri belgeler ve seçim aşaması ile ilgili diğer hususlar Başvuru Kılavuzunda belirtilmiştir. Adaylar başvuru kılavuzunda belirtilen hususlara ilave olarak, “Sınav Giriş Belgesi”nin yazıcı çıktısı ile “Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu (3 adet)” doldurarak, sınava gelirken yanlarında getireceklerdir.
*Adayların nüfus cüzdanı (kimlik), diploma, terhis belgesi vb. belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.
*Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.
*Askerlik hizmetini yapmayan adaylar sınavlara gelirken; son bir ay içerisinde alınmış askerlik durum belgesinin aslını ve bir adet fotokopisini yanlarında getireceklerdir.
ASKERLİK YAPAN VE SINAVA GİRMEK İSTEYENLER NE YAPACAK?
Halen askerlik hizmetine devam eden;
*Yedek subaylar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği başvuru kılavuzu TABLO-3’de bulunan “Muvazzaf Subay Olur” nitelik belgesini almış olması, aynı şekilde yedek subay olarak askerlik hizmetini yapanlar veya yapmakta olanların bu görevlerinde aldıkları sicilin, sicil
tam notunun % 85 veya daha üstünde olması gerekmektedir.
*Askerlik hizmetini 1111 sayılı Askerlik Kanunu/1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamında erbaş ve er olarak yapanlar için görevli bulunduğu birlik ve kurumlardaki üç sicil amirinden, örneği başvuru kılavuzu TABLO-4’de bulunan “Muvazzaf Subay Olur” nitelik belgesini
almış olması gerekmektedir.
BAŞVURU SONUÇLARI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLER İÇİN TIKLAYINIZ
ADAYLAR MÜLAKATA NELER YAPACAK?
Adaylar barfikste kol çekme, mekik, şınav ve 2.400 m. koşu branşlarından değerlendirilecektir. Adaylar için yapılacak değerlendirmeye esas FYT standartları aşağıdaki görselde sunulmuştur.
Adaylar her bir branştan sınava tabi tutulacaktır. Bu kapsamda; adayın (her bir branş için aldığı puanların toplanarak 4’e bölünmesi suretiyle hesaplanacak) aritmetik puan ortalamasının “asgari 60 puan” olması şarttır. FYT’den aritmetik puan ortalamasına göre 59 ve daha düşük puan alan adaylar, müteakip aşama olan mülakat sınavına alınmayacaktır.
*FYT sonuçlarına itiraz eden adaylar için, sınav komisyon başkanının başkanlığında, bir sınıf subayı ve bir beden eğitimi öğretmeninden oluşan “Nihai Karar Komisyonu” teşkil edilecektir. FYT notu olarak belirlenen baraj puanını geçemeyen adaylar tercih edecekleri azami iki branştan itiraz hakkına sahiptirler. İtiraz eden adaylar iki branştan tekrar not yükseltme sınavına tabi tutulacaktır. Sınav sonucunda komisyonunun verdiği karar kesin olup değiştirilemez ve itiraz edilemez.
** FYT’den baraj puanını aşamayan adaylar başarısız kabul edilerek sınavların müteakip aşamalarına alınmayacaktır.
*** FYT’ye katılacak adaylar, kendileri için herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını kabul ve beyan etmiş sayılacaklardır. Bu nedenle sınavlar sürecinde meydana gelebilecek herhangi bir sağlık sorununda sorumluluk adayların kendilerine ait olacaktır.