Özel harekat sınav giriş belgeleri yayımlandı! Parkur nasıl olacak?

Güncelleme Tarihi:

Özel harekat sınav giriş belgeleri yayımlandı Parkur nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 10:56

Özel harekat sınav giriş belgesi akademinin İnternet sitesi üzerinden yayımlandı. Başvuru fazlalığı dolayısıyla uzun süren sonuç açıklama sistemi, Polis Akademisi tarafından 13 Aralık tarihinde açıklığa kavuşturuldu. Özel harekat sınav giriş belgeleri ve mülakat tarihlerinin açıklandığı sistem dışında, parkur bilgisi ve sınava gelirken bulundurulması gerekenler de açıklığa kavuşturuldu

Haberin Devamı

Özel harekat sınav giriş belgesi Polis Akademisi tarafından 13 Aralık öğle saatlerinde yayımlandı. 285 bin adayın başvuruda bulunduğu özel harekat sınavı için giriş belgeleri E-devlet üzerinden yayımlandı. Mülakat yerleri ve tarihini merak eden özel harekat adayları, bu tarihleri görebilmek için Polis Akademisi İnternet sitesini ziyaret etti. İşte Özel Harekat Daire Başkanlığı yetkilisi Recep Korhan Gürel'in adaylarla ilgili yapmış olduğu önemli açıklamalar ve sonuçlarla ilgili detaylar 

Polis Akademisi tarafından 10 bin özel harekat polisi alımının yapılacağını duyan yüzbinlerce kişi başvurulara akın etmişti. Yapılan özel harekat polisliği başvurularının ardından adaylar hem sonuçları bekliyorlar hem de mülakat tarihinin hangi güne denk geldiğini merak ediyorlardı.

Haberin Devamı

ÖZEL HAREKAT SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

280 BİN BAŞVURU VAR, 10 BİNİ ALINACAK

İHA muhabirine açıklama yapan Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 10 bin özel harekat polisi alımı mülakatlarının 19 Aralık'ta yapılacağını duyurdu. Konuyla alakalı detaylı açıklama yapan Gürel, "Polis Akademisi'nin internet üzeriden açtığı başvurular tamamlandı. Yaklaşık 280 bin tane, 18 yaşını bitirmiş, Türk vatandaşı bunlara müracaat ettiler. Önümüzdeki süreçte, 19 Aralık olarak tahmin ediyoruz, spormülakatları, sağlık kurulu raporları ve daha sonrasında sözlü mülakatlarla süreç başlayacak. Eğitimleri de inşallah 2017'nin ilk aylarında Türkiye'nin değişik illerinde Polis Akademisi'nin belirleyeceği okullarda, eğitici kadrosunu biz vereceğiz, bu şekilde eğitimlere başlayacağız" ifadelerini kullandı.

İLK AŞAMA ÖN SAĞLIK KONTROLÜ OLACAK

19.Dönem POMEM Giriş Sınavına adaylar, sınav giriş belgeleri üzerinde belirtilen adreslerdeki Başvuru ve Sınav merkezlerinde belirlenen tarih ve saatte istenen belgeler ile birlikte hazır bulunacaklar.

Öncelikle Müraacat Kabul Komisyonunca aranılan nitelikleri taşıyan ve istenilen belgeleri tam olan adayların başvuruları alınıp onaylandıktan sonra Ön Sağlık Kontrolü Komisyonunca adaylar Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre ön sağlık kontrolünden geçirilecek.

Haberin Devamı

ASIL MÜLAKAT DAHA SONRA YAPILACAK

Fiziki Yeterlilik Sınavında başarılı olan adaylar, Mülakat Sınavına ileriki bir tarihte çağırılacaklardır. Adaylar, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden hangi tarihte ve hangi başvuru ve sınav merkezinde Mülakat Sınavına gireceklerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.

ADAYLARIN ALACAĞI EĞİTİM PROGRAMLARI BELLİ OLDU

Eğitim programlarının toplamda 6 ay süreceğini ifade eden Gürel, "Tabi polislik temel eğitimlerini de POMEM okullarında alacaklar. Bu eğitimleri aldıktan sonra bizim temel olarak tabanca, kısa namlulu silahlar, uzun namlulu silahlar, keskin nişancı tüfekleri; haritacılık, meskun mahal operasyonları, bina operasyonları, ilk yardım kursları bunlarla beraber yoğurduğumuz yaklaşık 24 hafta sürecek bir eğitim programı hazırladık. Bu eğitimlerle inşallah arkadaşlarımızı yeterli düzeye getirip, 1. Bölge illerimizle beraber çalışacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

9 AŞAMALI YETERLİLİK PARKURU ŞEMASI

Özel harekat sınav giriş belgeleri yayımlandı Parkur nasıl olacak

EĞİTİMLERİ GEÇEMEYENLERLE İLİŞİK KESİLECEK

Eğitimler hakkında kendilerine çok soru geldiğini ifade eden Gürel, “Eğitim için gelecek olan arkadaşların bunları düşünmelerine gerek yok. Biz gereken bütün eğitimleri, eğitim bittikten sonra operasyonel olarak sahaya yansıtacak şekilde, 1. bölge iller dediğimiz Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki en sıcak bölgelerde rahatlıkla çalışabilecek şekilde eğitimlerimizi arkadaşlarımıza vereceğiz. Tabi bu eğitimleri alan arkadaşlar bizimle birlikte çalışmaya başlayacaklar, diğer arkadaşlar da eğer eğitimlerde yetersiz görülürlerse bir şekilde ilişikleri kesilip normal hayatlarına devam edecekler” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!