Oval Ofis’te Başkan Bush ’istediğini aldı’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

Oval Ofis’te Başkan Bush ’istediğini aldı’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2007 00:00

ABD Başkenti’ndeki bazı uzmanlar, Beyaz Saray’daki ABD Başkanı George W. Bush-Başbakan Tayyip Erdoğan görüşmesinden kazançlı çıkanın, Amerikan tarafı olduğunu savundu.

Bu uzmanlara göre, ABD Başkanı Bush’un ’öncelikli hedefi’, Türkiye’nin Kuzey Irak’ta geniş bir operasyon düzenlemesini engellemekti ve bu da başarıldı. Çünkü, Başkan Bush, ABD’yi Irak’ta ’ayakta tutan’ unsurlardan biri olan Kürtlerle ittifakın ve bu ülkede istikrarın daha fazla bozulmamasını hedeflemişti.

İSTİHBARAT OLMAZ

Washington’daki bu uzman çevreler, üçlü askeri düzenleme ile eyleme dönüştürülebilir istihbarat paylaşımı konularını ise inandırıcı bulmadılar. Bu uzmanların iddiaları özetle şöyle: "PKK terör örgütü değil mi? Daha önce neden istihbarat paylaşımı yoktu? ABD gerçekten birşeyler yapmak isteseydi iki ay veya üç ay önce yapamaz mıydı? Irak üniforması giyen çok sayıda peşmerge varken, General David Petraus bu peşmergelerin kardeş olarak gördüğü militanlara karşı Ankara ile istihbarat mı paylaşacak? Bundan sonra PKK saldırılarının azalması için Iraklı Kürtler üzerinde yoğun baskı yapılacaktır. Sınır daha iyi denetlenecektir. Kış geldiği için PKK geri çekilir. ABD, Mesud Barzani’nin çenesini tutmasını sağlayacaktır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!