Otomotivin kalbi 10 gün Cenevre’de atacak

Güncelleme Tarihi:

Otomotivin kalbi 10 gün Cenevre’de atacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 00:00

Otomotiv dünyasının kalbi 2-12 Mart tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre şehrinde atacak. 28 Şubat-1 Mart tarihlerinde kapılarını önce dünya basınına açan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, yarından itibaren otomobilseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Bu yıl 76’ncısı düzenlenen fuarı 1 milyon otomobilseverin ziyaret etmesi bekleniyor.

30 YENİ MODEL

Yeni modellerin ve teknolojilerin sergileneceği fuarda, otomobillerin geleceği hakkında ipucu veren sıradışı konseptlerde de tanıtılacak. Geçen yıl 800 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, bu yıl otomobil üreticileri lüks segmentte yer alacak yeni modellere ağırlık veriyorlar. Özellikle Avrupalı üreticiler, Amerika’da doğan SUV segmentinden sonra büyük bir gelişme gösteren Crossover segmenti ile 4 kapılı coupe tarzındaki konseptlerle fuarda kendilerini gösterecekler. Seri üretime geçecek 30 farklı modelin ilk kez otomobilseverlerle buluşacağı fuarda teknolojik özellikleri ile dikkat çeken 15 yeni konsept otomobil de sergilenecek.

TÜRKİYE İÇİN DE ÖNEMLİ

Türkiye açısından da büyük öneme sahip olan Cenevre fuarında, Türk otomotiv sektörünün geleceği de masaya yatırılacak. Uluslararası firmaların üst düzey yöneticilerinin fuarda Türkiye’yle ilgili gelecek planlarını açıklaması bekleniyor. Fuarda ayrıca Türkiye’de üretilen araçlarda yerini alacak. Bu araçlar arasında yenilenen Renault Megane Sedan, yeni Clio III, Toyota Verso gibi modeler bulunuyor.

Mitsubishi, küçük sınıfa önem veriyor

Türkiye’de Temsa tarafından temsil edilen Mitsubishi Motors, ilk kez 76. Cenevre Motor Show’da tanıtacağı Concept EZ-MIEV ve Colt CZC coupe cabriolet ile birlikte 15 farklı aracıyla fuarda yer alıyor. Pininfarina ile beraber geliştirilen ve 2006 ilkbaharında tüm Avrupa’da satışa sunulacak olan spor Colt CZC Coupe cabriolet segmentinin en güçlü motoruna (150 beygir) ve en geniş kabinine sahip. Colt CZC, tasarımıyla Mitsubishi Motors’un ilk kez Cenevre Motor Show’da sergilediği Colt Coupe-Concept modelinin temel çizgilerini koruyor. MMC’nin tescilli Mitsubishi In-wheel motor Electric Vehicle (MIEV) teknolojisinin kullanıldığı Colt EV ve Concept-EZ MIEV, Lancer Evolution MIEV’den sonra maksimum iç mekan sağlayan küçük konsept araçları. Dört çeker sistemi için tekerleklerin her birine yerleştirilen motor ve lityum iyon akü sistemi ile Concept-EZ MIEV, Mitsubishi Motors’un gelecekteki vizyonunun da altını çiziyor.

Honda, ’Aracınıza evde yakıt doldurun’ diyor

Hidrojenin alternatif bir yakıt kaynağı olarak gelişmesinin önündeki muhtemel engellerden biri olan yeterli yakıt istasyonu altyapısı konusunda çalışmalar yapan Honda, çalışmalarını yakıt hücreli araç sahiplerinin araçlarına evde yakıt doldurabilmelerini sağlamak üzerinde yoğunlaştırıyor. Doğalgazdan faydalanan ’Ev Enerji İstasyonu’, doğalgazdan elde edilen hidrojeni sağlıyor. Ev Enerji İstasyonu, ev için ısı ve elektrik temin etmek gibi ek faydalara da sahip. Sistem, Honda standında FCX Konsept aracıyla birlikte sergileniyor. Fuar’da sergilenen Honda modelleri arasında dünya prömiyeri yapılacak olan Civic Type R Konsept öne çıkıyor. Avrupa için özel olarak üretilen Legend modeli ise yenilikçi teknolojisi ile parlarken, güvenlik özellikleri anlamında çıtayı da yükseltiyor.

Citroen, teknolojiyi ön plana çıkarıyor

Fransız otomobil markası Citroen, teknolojisi ve estetiğiyle imzasını attığı yeni ürünlerini Cenevre’de tanıtıyor. Citroen, dinamik tarzıyla dikkat çeken C-Airplay, tasarım ve çizgileriyle fark yaratan C Sport Lounge’yi ve hybrid motorlu C4 Hybrid HDi konsept araçlarını fuar alanında sergiliyor. Citroen, Cenevre Otomobil Fuarı’nda bugüne kadarki en geniş model gamıyla yer alırken, çevreyi koruma ve enerji tüketimindeki yenilikçi adımlarını otomobilseverlere gösteriyor. Citroen, giriş modeli olan kompakt şehiriçi aracı C1’den, yeni amiral gemisi C6’ya kadar bütün araçlarında uyguladığı temel prensibi teknolojiyi ön plana çıkarıyor. Citroen modelleri ayrıca, rahat sürüş, sürücü ve yolculara konfor ve güvenlik ve yayaları ve çevreyi de koruyan teknolojileri ile dikkat çekiyor. Marka fuarda, C3’ten C8’e kadar partikül filtresi ile donatılmış modellerin yanı sıra C3 Stop&Start, C3 CNG ve C1 1.0i SensoDrive gibi öncü araçları otomobilseverlerle buluştururken, C4 Hybrid HDi adlı şov aracıyla gelecekle ilgili fikirlerini de dünyaya tanıtıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!