Otomotivin dev zirvesinde sabah Çağlayan, öğlen Koç, akşam Gül konuşacak

Güncelleme Tarihi:

Otomotivin dev zirvesinde sabah Çağlayan, öğlen Koç, akşam Gül konuşacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2008 00:00

2'nci Uluslararası Otomotiv Kongresi automotivİST 2008, "Otomotivin Geleceği ve Bu Gelecekte Türkiye’nin Yeri" ana temasıyla 28 Kasım 2008’de İstanbul Lütfi Kırdar’da düzenlenecek.

Kongreyi düzenleyen Soylu ve Cengiz Danışmanlık şirketinin kurucuları Yusuf Soylu ve Arif Cengiz, geçtiğimiz hafta bu yılki kongreyle ilgili bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Yusuf Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada bu kongreyle İstanbul’u otomotiv sektörünün merkezi yapma çabalarını sürdürdüklerini söyledi. Türkiye’nin lokomotifi, ihracat şampiyonu olan otomotiv sektörünün böyle bir kongreyi çoktan hak ettiğini dile getiren Soylu, automotivİST Kongresiyle otomotivin konuşulduğu uluslararası bir platform yaratmaya çalıştıklarını anlattı.

HEDEF ULUSLARARASI TAKVİM

Bu kongreyi, Avrupa, Asya, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Arap yarım adasının merkezinde olan İstanbul’da düzenleyerek, Türkiye’nin dünya otomotiv sektöründe hak ettiği yeri alması için çaba harcadıklarını belirten Soylu, "Hedefimiz zenginleşen içeriği ve niteliği, güçlü sponsorları, katılımcı profili ile automotivİST’in uluslararası takvimlere girmesidir" dedi. Soylu, kongrenin içeriğinin geçen yıla oranla güçlendiğini ifade ederek, farklı konulardaki panel ve oturumlarla, üretici-distribütör, yan sanayici-tedarikçi, satış-servis ve hizmet sağlayıcıları olmak üzere otomotiv sektörünün nabzını tutacaklarını söyledi. Soylu, bu yıl bini aşkın ziyaretçinin katılmasını bekledikleri kongreye, ilk kez bakan veya bakanlar düzeyinde katılım gerçekleşeceğini bildirdi.

EN İYİLERE ÖDÜL

Gelecek yıl 26-27 Kasım’da gerçekleştirmeyi planladıkları kongre için de şimdiden hazırlık yaptıklarını anlatan Soylu, konularının uzmanı ve seçkin bir jüri ile, "Yılın Otomotiv Girişimcisi", "Yılın Otomotiv Yöneticisi" ve "Yılın Otomotiv Bürokratı" olmak üzere üç kategoride teşvik amaçlı ödül verileceğini bildirdi. Toplantıda verilen bilgiye göre, bu yıl ikinci kez yapılacak kongrenin açılışını Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan yapılacak. Açılışın ardından Çağlayan, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) Başkanı Turgay Durak, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Başkanı İbrahim Aybar, Taşıt Araçları Yan Sanayi Derneği (TAYSAD) Başkanı Ömer Burhanoğlu ve Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Tarık Taşar’la birlikte panele katılacak. Kongrenin VIP öğle yemeğine ise Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç konuşmacı olarak katılacak. Kapanışta ise Cumhurbaşkanlığı tarafından trafik ve yol güvenliğine ilişkin bir resepsiyon verilecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bu resepsiyona katılması ve konuşma yapması bekleniyor.

SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANACAK

Kongrede, yol ve yolcu güvenliği, üretim, verimlilik, lojistik, inovasyon, teknoloji, satış kanallarının geleceği, alternatif yakıt ve çevre yatırımları, insan kaynakları, reklam ve pazarlama, yetkili satıcılar için verimlilik ve karlılık, sosyal sorumluluk, bilgi teknolojileri, fuarlar ve tanıtım fırsatları, strateji ve planlama gibi farklı konular çerçevesinde birçok panel ve oturum gerçekleştirilecek. Sektörün önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak katılacağı oturumların sonunda sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bu sayede oturumlarda tespit edilen sorunların ve tartışılan çözüm önerilerinin otomotiv sektörüne ışık tutması hedefleniyor.

Zirveye sektörden büyük destek

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve Türkiye’nin 4 dev otomotiv üreticisinin CEO’larını biraraya getiren auotomotiveİst’in ikincisi büyük şirketlerden de önemli destek alıyor. Koç Holding enerji şirketleriyle ikinci kongrenin en önemli destekçisi olurken, medya desteğini Hürriyet, yayın desteğini ise NTV üstlendi. Opet ikincisi düzenlenevcek automotiveist’in ana sponsoru olurken, Aygaz, Tüpraş, Bosch, Temsa Global, Aksigorta, Renault, Volkswagen ve Brisa’da co-sponsorlar olarak zirvedeki yerlerini aldılar. Tanıtım toplantısında zirveye destek olan şirketlerin yetkilileri şunları söyledi:

OPET: Yalçın Lokmanhekim, "Otomotiv sektörü bizim varlık sebebimiz, en büyük müşterimiz. Otomotiv sektörü olmadan bizim de varlığımız düşünülemez. Otomotiv sektöründeki her türlü gelişmeye destek vermeyi sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Destek olmaktan son derece mutluyuz."

AYGAZ: Murat Yılmaz, "Otogaz artık Türkiye’nin yaygın bir yakıtı haline geldi. Bu sebeple böyle bir otomotiv kongresinde bizimde bulunmamızın doğru olacağı düşündük. Otogaz sektörünün lideri olarak böyle bir kongreyi desteklemekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz."

TÜPRAŞ: Seval Kızılcan, "Otomotiv sektörün geleceğine olan inancımız nedeniyle böyle bir zirvede yer almaya karar verdik"

TEMSA GLOBAL: Mehmet Buldurgan, "Otomotivde gelecekte kendimize sürekli ve kalıcı bir yer edinmek istiyorsak, cesur adımlar atmaya mecburuz. Bu kapsamda bu yıl olduğu gibi her yıl otomotivin konuşulacağı kongreye desteğimiz artarak devam edecektir. "

BRISA: Bülent Savaş, "Lassa ile Türkiye’deki otomotiv sektörü, üretim ve ihracatta birbirlerine son derece paralel gelişimler göstermiştir. Bundan sonraki dönemde de bu durum devam edecektir. Sektörde büyük bir açığı doldurduğuna inandığımız kongreye desteğimiz kesintisiz sürecektir. "

RENAULT: Ertan Etike, "Türk otomotiv sektörü üreticisinden, yan sanayisine, yetkili satış teşkilatlarından, tüm bağlantılı üçüncü partilerine kadar geleceğe umut ve güvenle bakıyor. Bu zirve de bunu gösterecek."

TOYOTA: İbrahim Orhon, "Toyotasa olarak, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri olan otomotiv için önemli konuların tartışılacağı, farklı bakış açılarının değerlendirileceği bir buluşma platformu olan Automotivist kongresinde yer almaktan mutluluk duyacağız. İnanıyoruz ki otomotiv sektörü olarak çevre konusuna verdiğimiz önem doğrultusunda ciddi değişimler yaratabiliriz."

VOLKSWAGEN: Vedat Uygun, "Otomotivin Geleceği"nin paylaşıldığı bu güzel organizasyonda sizlerle birlikte olmaktan Volkswagen Binek Araç olarak büyük mutluluk duyuyoruz."

BOSCH: Herman Butz, "Türkiye’de otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirecek kurum ve kişilerin bir araya geldiği, yeni trendler ve gelişimlerin paylaşılacağı Automotivist platformunda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz."

AKSİGORTA: Ragıp Yergin, "Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan otomotiv sektörünün vazgeçilmez unsurları; yan sanayicilerimiz, tedarikçilerimiz ve yetkili satıcılarımız gelecekte daha da güçlü olmak ve olası risklerin yaptıkları işe etkilerini yok etmek için sigorta sektörü ile işbirliğini arttırarak devam ettirmektedirler. Bu zirve bu açıdan bizim için büyük önem taşıyor"

HÜRRİYET: Vahap Munyar, "Basının amiral gemisi Hürriyet, ekonominin amiral gemisi otomotiv sektörüne desteğini automotiveist’le bu yıl da sürdürüyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!