Otomobili denizde yürütüyor

Güncelleme Tarihi:

Otomobili denizde yürütüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2014 02:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yaşanan su baskınlarıyla ilgili Başbakan Erdoğan’a yüklenerek, “Osmanlı Devleti’ni bir imparatorluğa dönüştüren Fatih Sultan Mehmet zeki, çalışkan, bilime, tarihe ve felsefeye önem veren biriydi. İstanbul’un fethinde gemileri karadan denize yürüttü. Yeni İstanbul’da Fatih’ten daha zeki birisi var çünkü otomobili denizde yürütüyor. Biliyorsunuz yürütme konusunda çok başarılı. 17 ve 25 Aralık’ta devlet hazinesinin nasıl yürütüldüğünü hep beraber gördük” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP Lideri, özetle şunları söyledi:

DENİZ DOLMUŞU MUCİDİ

“(Su baskınlarından fotoğraf göstererek) Aslında Kanal İstanbul var İstanbul’da. Buyurun size Kanal İstanbul. 30 yıldır yönetiyorlar İstanbul’u. Bunlar İstanbul’u rant kapısı haline getirdiler ve sonuçta böyle bir İstanbul çıktı ortaya. Aynı zamanda kendisi bir mucit. Ne özellikleri vardı Erdoğan’ın? Jinekologdu, Merkez Bankası uzmanı, iyi bir ekonomist, iyi bir psikolog, vantrolog ve en sonunda da bir mucit. Denizin üzerinde giden dolmuşun mucidi.

MİLLİ İRADE KABUL ETMEDİ

Yalova’da her tarafta Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları var, belediye başkanı yok orada; Erdoğan’a karşı bir yarış var. Yalovalılara yürekten teşekkür ediyorum. Milli irade rüşveti kabul etmedi. Mor rengin pek çok tonu vardır. Yalova seçiminden sonra mor renginin tonlarını görmek istiyorsanız, Erdoğan’ın yüzüne biraz dikkatle bakacaksınız. Bütün tonları orada göreceksiniz.

NAZIM’IN YERİ GEZİ PARKI

Haberin Devamı

Nâzım Hikmet’in ‘Beni Anadolu’da bir çınar ağacının altına gömün’ vasiyetini biliyorsunuz. Bana sorarsanız, ‘Nerede olmalıdır?’ diye, Gezi Parkı’nda, bir çınar ağacının altında olmalıdır. Çünkü Gezi eylemlerini anlatan en güzel şiir Nâzım’a aittir. Nâzım, ‘Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine’ diyordu. Gezi’ye gidenler, bir ağaç gibi kendilerini tek ve hür hissetmek istiyorlardı. O nedenle Nâzım’ın yeri Gezi Parkı’dır. Eğer bunu yapabilirsek, 76 milyon yurttaşın sorumluluğunu da yerine getirmiş oluruz.”

Yeni teröristi

“Erdoğan’ın yeni teröristi bu. Başörtülü bir Anadolu kadını. Gezi eylemlerine de katılmıştı. Köyde bir HES yapılıyor, sular kesiliyor. Köylü rahatsız. ‘Suyumuzu kesmeyin’ diyorlar. Kadınlar gidiyor yolun kenarında oturuyorlar. Siz misiniz yolun kenarında oturan? Coplarla dövülüyor. Başörtülü bacımızı ne hale getirdiklerini görüyor mu? Dayak var, sopa var, hakaret var, doktor raporu var. Hiç çıkıp demiyor, ‘Benim başı örtülü bacıma saldırdılar’ diye.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!