Otomobil- midibüs çarpıştı: 9 kişi yanarak öldü

Güncelleme Tarihi:

Otomobil- midibüs çarpıştı: 9 kişi yanarak öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Gaziantep'te aşırı hız ve hatalı sollama sonucu meydana gelen trafik kazasında 9 kişi yanarak can verirken, 15 kişi de yaralandı.

Kaza bugün saat 09.00 sıralarında kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Gaziantep'i Adana ilçesi ve Şanlıurfa'ya bağlayan otoyolun Bedirkent yol ayırımında meydana geldi. Adıyaman'dan Gaziantep'e giden 27 TR 502 plakalı midibüs ile karşı yönden gelen ve içinde İsviçre'de yaşayan işçi ailesinin bulunduğu SH 175 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, otomobil ve midibüste bulunan yolculardan 9'u yanarak öldü. Cesetlerin tanınmayacak hale gelmesi nedeniyle kimlik tespiti yapılamadı.

Kazada yaralanan 15 kişiden Emine Dağlı, Pınar Gür, Gizem Gür, Birsen Gür, Bekir Yıldırım, Aliye Yıldırım, Mustafa Yıldırım, Fethiye Yıldırım ve Hatice Üzümcü, Gaziantep Devlet ve SSK Hastanelerinde tedavi altına alındı.

GEVYE'DE KAZA: 5 ÖLÜ

Bir başka kaza da Sakarya'nın Geyve İlçesi yakınlarında, E-25 Karayolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1'i er 5 kişi öldü, 9 kişi ağır yaralandı.

Kaza bugün saat 10.00 sıralarında Geyve'nin Bağlarbaşı Mevkiinde meydana geldi. Adapazarı'ndan Bilecik'e giden Kadir Kaya yönetimindeki 14 AU 665 plakalı kamyon, hatalı sollama sonucu karşı yönden gelen Aziz Kanlıkara adlı erin yönetimindeki askeri kamyonetle çarpıştı. Bu çarpışmanın ardından arkadan gelen ve sürücülerinin adı tesbit edilemeyen 34 TV 6498 plakalı kamyonet ile 54 FZ 060 plakalı otomobil, kaza yapan araçlara çarptı. Kazada 31 yaşındaki Ömer Ay, 45 yaşındaki Hüsnü Palalı ve 25 yaşındaki Özden Palalı olay yerinde, 46 yaşındaki Aysel Ayvacı ve 22 yaşındaki askeri aracın sürücüsü er Aziz Kanlıkara kaldırıldıkları Adapazarı Devlet Hastanesi'nde öldü.

Kazada yaralanan Astsubay Serdar Kokutay, er Eyüp Karabaş ile Savaş Mestanlı, Kadir Kaya, Hüseyin Sukun, Eyüp Kayabaş, Ersan Yıldırım, Cevdet Ayvacı ve adı belirlenemeyen 10 yaşlarında bir çocuk Adapazarı SSK ve Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralı astsubay ve er daha sonra İzmit Askeri Hastanesi'ne sevkedildi.

Kaza nedeniyle E-25 karayolu yaklaşık iki saat trafiğe kapanırken, hatalı sollama sonucu kazaya neden olduğu ileri sürülen kamyon sürücüsü Kadir Kaya gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!