Otomobil fiyatına çoban köpeği

Güncelleme Tarihi:

Otomobil fiyatına çoban köpeği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2016 13:26

Denizli'nin Çal ilçesinde çoban köpeği yetiştiriciliği yapan Musa Kayış, hayvanlarından birini 18 bin liraya İstanbul'daki bir iş adamına sattı.

Haberin Devamı

Kayış, kangal ile karşılaştırılan çoban köpeklerinin yoğun talep gördüğünü, siparişler için ancak 5 ay sonrasına yanıt verebildiğini belirtti.

Pamukkale Üniversitesi Meslek Yüksekokulundan mezun olan Musa Kayış, aile mesleği köpek yetiştiriciliği işini sürdürerek Yukarıseyit Mahallesi'nde kurduğu çiftlikte bölgeye has saf çoban köpekleri üretmeye başladı.

Kayış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Denizli'ye has" olarak tanımladığı çoban köpeklerinin kangal benzeri özelliklerinin bulunduğunu ancak daha iri yapılı olmalarıyla benzer türlerden ayrıldığını belirterek, genelde sürü sahiplerinin talep ettiği köpeklerine son yıllarda büyükşehirlerden de ilgi olduğunu anlattı.

Köpekleri "ata yadigarı" olarak gördüğünü, tüm zamanını bu hayvanlara ayırdığını vurgulayan Kayış, yılda ortalama 50 köpek yetiştirdiğini ve tamamını sattığını kaydetti.

Talepten memnun

Kayış, köpeklere olan talepten memnuniyetini dile getirerek şu bilgileri verdi:
"Yetiştirdiğim saf ırk çoban köpekleri 2 ile 20 bin lira arasında alıcı buluyor. 1 aylık köpekleri 2 bin - 2 bin 500 lira arasında satıyorum. Köpeğin soy ve fiziksel özelliklerine göre 20 bin liraya kadar çıkıyor. İki hafta önce soy özellikleri çok iyi olan 'Martin' isimli köpeğimi İstanbul'da tekne yapım işleriyle uğraşan bir iş adamına 18 bin liradan verdim. Yoğun talep nedeniyle siparişlere ancak 5 ay sonra yanıt verebiliyorum. Her 'param var' diyene köpek vermiyorum. Bakabilecek olana veriyorum. Köpek satın almak isteyene önce hangi amaçla istediğini soruyorum. Her köpeğin farklı bir özelliği ve karakteri var."
Köpek yetiştiriciliğinin zevkli ancak zor bir iş olduğunu, emeğin karşılığını almak için sabırlı olmak gerektiğini aktaran Kayış, çiftlikte halen 17 köpeğinin bulunduğunu, günde 6 kilogram et tüketiliğini söyledi.

Kayış, köpek eğitiminin sabahın erken saatlerinden başlayarak gece geç saatlere kadar devam eden bir süreç ve fiziksel açıdan yorucu olduğunu belirterek, Denizli çoban köpeklerinin markalaşması için gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!