Otodrag kazasında hem pilot hem komite kusurlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Otodrag kazasında hem pilot hem komite kusurlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2007 00:00

Geçen yıl Antalya’da 3 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan Türkiye Otodrag Şampiyonası’ndaki kazayla ilgili bilirkişi raporu, 9 ay sonra hazırlandı. Raporda kaza yapan pilot Levent Kesen (38) ile organizasyon komitesinin kusurlu olduğu belirtildi.

ANTALYA’daki otodrag yarışlarında 3 kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili bilirkişi raporunda, kazayı yapan pilot Levent Kesen ve organizasyonu üstlenen Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile Antalya Otomobil ve Motor Sporları Kulübü’nün (ANTOK) kusurlu olduğu belirtildi.

Federasyonun çifte kusurlu bulunduğu raporda, Türkiye’deki otomobil sporları kurallarının yetersiz olduğu özellikle vurgulandı. Bilirkişi raporuna göre sürücü Kesen, kullandığı aracın motoruna ekstra bir güç kattığını bildiği halde, aşırı hızlanma sonucu, aracının kontrolünü ve seyrini ayarlayamadı. Organizasyon da, yarışın yapıldığı parkur içinde gerekli güvenlik ve emniyet tedbirini almadı.

Türk Hava Kurumu’na ait Karain Havaalanı’nda geçen yıl 16 Nisan’da yaşanan kazada seyirciler arasındaki İbrahim Özer, İbrahim Uzun ve Orhan Bozkurt ölmüş Uzun’un ailesi, taraflar hakkında toplam 145 bin YTL’lik maddi ve manevi tazminat istemiyle dava açmıştı. 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava sürerken, kazayla ilgili ceza davası ise henüz başlamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!