Otellerde yer kalmadı, tatilciler plajlarda kalıyor

Güncelleme Tarihi:

Otellerde yer kalmadı, tatilciler plajlarda kalıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2016 15:19

Muğla'nın gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te, Ramazan Bayramı tatilinde otellerde yer bulamayan yüzlerce tatilci, halk plajında konaklıyor.

Haberin Devamı

Bayram tatilinde yerli turistlerin en fazla tercih ettiği turistik yerlerden biri olan Marmaris'teki otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. 

Aşırı yoğunluğun yaşandığı ilçedeki otellerde yer bulamayan çok sayıda vatandaşın, geceyi Marmaris Belediyesi Halk Plajı ve Uzunyalı Sahili'nde geçirdiği dikkati çekti. Tatilcilerin temizliği nedeniyle "mavi bayrak" verilen plajlara çadır kurdukları ve şezlonglarda uyudukları görüldü.

Güneşin doğmasıyla birlikte uyanan tatilciler, günün ilk ışıklarıyla birlikte denize girmeyi tercih etti.

Bayram tatili için İzmir'den Marmaris'e gelen Gökhan Aydın, AA muhabirine, otellerde yer bulamayınca mecburen halk plajında kaldıklarını söyledi.  Aydın, "Marmaris'te kalacak bırakın oteli, pansiyon dahi bulamadık. Biz de çadır satın alarak sahilde uyuduk" dedi.

Haberin Devamı

Niyazi Özgen de ilçeye bayramda tahminlerinden daha fazla kişinin geldiğini, aşırı talep nedeniyle otellerde boş bir tek oda dahi bulamadıklarını anlatarak, "Otel bulamayınca çadırda kalmaya başladık. Çok rahat değildi ama ne yapalım bize de böyle tatil yapmak nasip oldu" diye konuştu.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, 85 bin nüfuslu ilçeye bayram tatili için 600 bine yakın kişinin geldiğini tahmin ettiklerini açıklamıştı.

SAROS KÖRFEZİ ÇADIRKENTE DÖNDÜ

EDİRNE’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan İlçesi’ne bağlı Erikli Köyü sahili, tatilcilerin akınına uğradı. Kiralık ev bulamayan tatilciler, kumsalda çadır kurarak ya da araçlarında yatarak sabahladı. 

Otellerde yer kalmadı, tatilciler plajlarda kalıyor

Kendi kendini temizleyen dünyanın 3 körfezi arasında yer alan Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan ve ‘Mavi Bayrak’ sahibi olan Erikli Köyü sahili, yaklaşık 200 bin tatilciye ev sahipliği yapıyor. Otel, pansiyon ve kiralık evlerin tamamen dolduğu köyde, tatilciler plaja kurdukları çadırlarda, şezlongların üzerinde veya araçlarında yatarak sabahlıyor. Özellikle marketlerde uzun kuyruklar oluşurken, tatilciler duş ve tuvalet ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çekiyor. Çevre il ve ilçelerden günübirlik sahile gelmeyi tercih edenler nedeniyle yoğunluk giderek artıyor. Sahilde biriken çöpler ise vatandaşları tedirgin ediyor. Buna rağmen tatilciler denizde yüzmeyi, kimisi ise kumların üzerinde güneşlenmeyi tercih ediyor. 

Haberin Devamı

TİCARET ODASI BAŞKANI:  AYAKTA BİLE YER KALMADI 

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros Körfezi’nin İstanbul’un tatil merkezi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“BALKONLAR BİLE KİRAYA VERİLDİ”

"Tatilci yoğunluğu nedeniyle mevcut kapasitenin 3 katına çıkıldı. Hizmet aksamaları oldu. Otel, pansiyon ve ev sahipleri ile esnaf çok memnun. Ancak altyapı yetersiz. Bu konuda devlet ve yerel yönetimlerin el atması gerekiyor. Balkonlar dahi kiraya verildi. Saros’da ayakta dahi yer kalmadı. Yoğunluk kaos getirdi. Duş, tuvalet ihtiyacı ve biriken çöpler sorun yarattı. Saros Körfezi’nde doluluk yüzde 300’e çıktı. Maalesef Saros Körfezi ’kendi kendini temizleyen deniz’ sıfatından, kendi ’kendini batıran deniz’ sıfatına büründü." 

Haberin Devamı

EMLAKÇI KUDRET UYBAŞ: KAPASİTENİN ÇOK ÜZERİNDE İNSAN VAR

Erikli Köyü Sahili’nde emlakçılık yapan Kudret Uybaş, günübirlik gelerek çadırda ya da aracında kalanların büyük bir yoğunluk oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Biz bayram tatilinin 9 gün olması nedeniyle aileleriyle gelip bayram tatilini burada geçireceklerin daha fazla düşünüyorduk ancak bu gerçekleşmedi. Maalesef şu an burası İstanbul’un varoş semtleri gibi. Erikli şu anda kapasitesinin çok üzerinde insan barındırıyor. Çadırda, şezlongda, aracında hatta camide yatan insanların olduğunu gördük. Duş ve tuvalet ihtiyacı had safhada. Marketlerde uzun kuyruklar oluşuyor. Şu an Erikli’de 200 bin kişinin olduğunu tahmin ediyoruz. Öte yandan bu yoğunluk nedeniyle rahatsız olan bazı ev sahipleri, yazlıklarını satmayı düşünüyor."

Haberin Devamı

Mecidiye ve Yayla Köyü Sahili’nde de benzer sorunlar yaşandığı bildirilirken, bazı tatilciler sıkıntıları sosyal medya hesaplarında fotoğraflarla yorumlarda bulunarak paylaştı.Ünsal YÜCEL / KEŞAN(Edirne), (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!