Otel yıkıldı, turistler şaşkın bakışlarla izledi

Güncelleme Tarihi:

Otel yıkıldı, turistler şaşkın bakışlarla izledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2009 21:34

ANTALYA'nın Konyaaltı İlçesi'ne bağlı Beldibi Mahallesi'ndeki 3 yıldızlı Club Villa Diana adlı otel hakkında, otel sahibinin 11 yıllık borcunu ödeyememesi üzerine enkaz haczi yapılması sonucu yıkım kararı çıktı.

Haberin Devamı

BELEDİYE YIKTI, TURİSTLER İZLEDİ

Tesiste konaklayan yaklaşık 300 yabancı turist otelden tahliye edilerek, acenteleri tarafından başka tesislere yönlendirildi. Denizden gelen ve yıkımdan haberdar olmayan turistler ise sabah çıktıkları otelin girişinde moloz yığınlarını görünce şaşkına döndü. Turistler moloz yığınlarının üzerinden valizlerini alıp otelden ayrıldı.
Beldibi sahil yolunda bulunan 3 yıldızlı, 130 odalı ‘Club Villa Diana’ adlı otelin sahibi Mehmet Talih, 1998 yılında otelin yapımı sırasında mobilya alımı için bir işadamından aldığı 10 bin TL olan borcu ödeyememiş, Hazine arazisi üzerine yapıldığı için otele haciz kararı aldıramayan işadamı, enkaz haczi yaptırmıştı. İcra dairesi, enkaz haczini yerine getirmek üzere 30 Haziran'da otelin yıkılması için işlem başlatmış, kararın uygulanması için tesise iş makinesiyle yıkım ekipleri girmişti. Tesiste konaklayan ve çoğunluğu Rus olan turistler tahliye edilerek, acenteler aracılığı ile farklı otellere yerleştirilmiş ancak, otel sahibinin ek süre talebi nedeniyle otelin yıkımı son anda ertelenmişti.

Tesise bugün öğleden sonra yeniden iş makinesiyle birlikte gelen avukatlar, yıkım işleminin gerçekleşmesini istedi. Olay yerine gelen 3 otobüs dolusu Çevik Kuvvet ekiplerinin de yardımıyla otelde bulunan turistler, tesisten tahliye edilerek, çevrede bulunan başka otellere acenteler aracılığı ile yönlendirildi. İş makineleri otelin yıkımını gerçekleştirdi. Otel çalışanları ise yıkıma tepki gösterdi. Bazı otel çalışanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı suçladı. Yaz sezonun ortasında yıkım yapılmasına tepki gösterdi. Yıkım sırasında denizden gelen ve otelin yıkımından habersiz olan yabancı turistler ise büyük bir şok yaşadı. Harabe haline gelen otelle karşılaşan turistlerden bazıları tesisin yıkımını şaşkın bakışlarla izlerken, bazıları ise gözyaşı döktü. Acente yetkililerinin durum hakkında bilgi verdiği turistler, moloz yığınlarının arasından geçerek, odalarına giderek çantalarını aldı.

Ellerinde valizlerle molozların arasından geçmeye çalışan tatilcilerle yıkımına başlanan otel ilginç görüntülere sahne oldu. Küçük bir Rus kız, elindeki çantalarla molozların arasından, güçlükle tesisin dışına çıkabildi. Turistler, olay yerinde yaşananları kameralarıyla kaydettiler. Otel işletmecileri ise konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, turistlerin açıklama yapmasını ise acentelerin yetkilileri engelledi.

Olay çıkmaması için Çevik Kuvvet ekipleri, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!