ÖSS’DE TERCİH KURBANLARINA FIRSAT

Güncelleme Tarihi:

ÖSS’DE TERCİH KURBANLARINA FIRSAT
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ek yerleştirme kontenjan başvuruları, 11 Ekim’den itibaren yapılabilecek
Ek yerleştirme kontenjanları, ÖSS’de yüksek puan aldığı halde tercih yanlışlığı nedeniyle üniversitelere yerleşemeyen adaylar için de fırsat olacak. Herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen yaklaşık 60 bin aday, puanlarının yeniden hesaplanması için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) başvurmuştu.
Ek yerleştirme kontenjanları için 11 Ekim Pazartesi günü başlayacak başvurular, 18 Ekim Pazartesi günü sona erecek.
Üniversitelerdeki boş kontenjanlara başvurabilmek şu şartları taşımak gerekiyor:
- 1999-ÖSS’ye girmiş olmak,
- Başvurulan önlisans ve açıköğretim programları için öngörülen ÖSS puan türünde 105,000 ve daha fazla ÖSS puanına, başvurulan lisans programları içinse, öngörülen ÖSS puan türünde 120,000 ve daha fazla ÖSS puanına sahip olmak,
- 1999-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda açıköğretim programları dışında hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak,
- Ek yerleştirmede tercih edilen yükseköğretim programının 1999-ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda oluşan en küçük puanına eşit veya daha yüksek bir Y-ÖSS puanına sahip olmak.
Adaylar, Y-ÖSS puanları ile yükseköğretim programlarının en küçük puanlarını karşılaştırırken, bu programın kendi alanlarında olup olmadığı ve bu program için ek puandan yararlanıp yararlanmayacaklarını göz önünde tutacaklar.
Bu yıl, özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da ek yerleştirmeye başvurabilecekler.
Başvuracak adaylar, 1 milyon lira karşılığında, ek yerleştirme kılavuzu, ek yerleştirme başvuru formu ve ek yerleştirme ücreti banka belgesini, illerdeki ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği yetkililerinden alabilecekler.
Adaylar, ek yerleştirme ücretinin ilgili bankaya yatırıldığını gösteren belge ile başvuru formunu 18 Ekim tarihine kadar ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği yetkililerine teslim edecekler. Posta ile başvuru yapılamayacak.
Ek yerleştirme kontenjanlarına merkezi yerleştirme işlemleri, 1999 Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, 1999-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ile 1999-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacak.
Ek yerleştirme kontenjanlarına dahil yükseköğretim programlarının kontenjanları, koşulları ve en küçük puanlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiler, 1999-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!