Güncelleme Tarihi:
Platform Başkanı Haydar Aktürk, yaptığı konuşmada Down sendromlu çocukların ve ailelerin kullanabileceği bir kafe oluşturup Osmaniyelilerin hizmetine sunan Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan ve tüm dernek başkanlarına teşekkür etti. Aktürk, "Osmaniye Engelliler Platformu yaklaşık 6 yıl önce kuruldu ve çok sayıda çalışma gerçekleştirdi. Osmaniye’de bir engelli bilinci oluştu. Bugün artık 3 aralık veya 16 Mayıs’ta tüm kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütleri engellilerin farkına varıp onlarla beraber program yapmaya çalışıyorlar" dedi.
Osmaniye Down Sendromlular İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Tekin Özkan da proje hakkında şu bilgileri verdi: "Bu proje Osmaniye’de yaşayan Down sendromlu bireylerin özgüven kazanma ve sosyalleşme süreçlerine yardımcı olmak ve onların da toplumsal birey olduklarını kanıtlamak, toplumun ön yargılarını kırmak amacıyla açılıp, kafe kültür evinde görev almalarını sağlamayı amaçlamaktadır."
ÖNCELİK ÇALIŞAN MEMNUNİYETİNDE
Osmaniye’de 150 Down sendromlu çocuk olduğunu belirten Özkan, şöyle devam etti: "Down Kafe Kültür Evi projesi bir yıl süreli olarak planlandı ancak amacımız cafenin daha uzun süreli açık kalması. Osmaniyelilerden bu konuda destek bekliyoruz. Down Kafe Kültür Evi’nde çeşitli eğitim faaliyetlerinde de bulunulacak. Burası sadece Down Sendromlu ve ailelere değil tüm halka açık. İşletmede çalışanlar down sendromlu gençlerden oluşacak. Burada ticari işletmelerdeki ’müşteri memnuniyeti’ değil, çalışanların memnuniyeti ön planda tutuluyor. Müşterilerimizden servis sırasında yaşanabilecek aksiliklere hazırlıklı olmalarını ve buna karşı da hoşgörülü olmalarını bekliyoruz."