Osmaniye'de 64 ev ağır hasarlı

Güncelleme Tarihi:

Osmaniyede 64 ev ağır hasarlı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2001 00:00


Osmaniye'de 64 ev ağir hasarli

Osmaniye'de dün meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremde, belde ve köylerde toplam 64 evin oturulamaz duruma geldiği bildirildi.

Kizilay 500 çadir gönderdi
Kizilay, Osmaniye'de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardindan bölgeye 500 çadir ve 250 battaniye gönderdi.

Kizilay Genel Başkanliği'ndan yapilan açiklamaya göre, depremin ardindan Adana Kan Merkezi'nden bir sağlik ekibi ihtiyaçlari yerinde tespit etmek ve acil sağlik müdahalesi yapmak üzere bölgeye hareket etti.

Açiklamada, ilk etapta dağitilan 50 çadir ve 250 battaniyenin yani sira bölgeye Adana Transit Deposu ve Kizilay Etimesgut Merkez depolarindan toplam 450 çadir daha gönderildiği bildirildi.

Osmaniye Valiliği'nde oluşturulan Kriz Masasi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, Kizilay'dan gelen çadirlardan 25'i merkeze bağli Dervişiye, kalan 25'i ise Tehçi Köyü'ndeki vatandaşlara dağitildi.

Yetkililer, depremden en fazla hasar gören ve çoğunluğu toprak evlerden oluşmasi nedeniyle oturulamayacak duruma gelen Düziçi İlçesi'ne bağli Yazlamazli Köyü ve Atalan Beldesi için de 100 çadirin daha yola çikarildiğini bildirdi.

Osmaniye Vali Vekili Abdullah Aslan, merkeze bağli Tehçi Köyü'nde 20, Dervişiye Köyü'nde 25, Düziçi İlçesi'ne bağli Yazlamazli Köyü'nde 8, Atalan Beldesi'nde ise 11 evin ağir ve orta derecede hasar görerek oturulamaz duruma geldiğini söyledi.

Halkin bir bölümünün korku nedeniyle evlerine giremediklerini belirten Aslan, ''Kizilay'dan bugün 200 çadir geliyor. Bu çadirlarin dağitimini süratle gerçekleştireceğiz. Artçi sarsintilar da bundan sonra yine yaşanabilir. Bu nedenle vatandaşlarimizin hasarli olan evlerine girmemelerini istiyoruz'' diye konuştu.

Vali Vekili Aslan, Osmaniye'nin birinci derecede deprem kuşağinda olduğunu hatirlatarak, can kaybinin olmadiği depremde, bundan sonra da yaşanabilecek artçi sarsintilarin kötü bir tablonun yaşanmasina yol açmamasi için tüm önlemleri aldiklarini kaydetti.

Hasar tespit çalişmalarinin başlatildiğini bildiren Vali Vekili Aslan, Bayindirlik ve İskan İl Müdürlüğü'nce oluşturulan ekiplerin, il merkezi ve köyleri tek tek gezerek çalişmalarini en kisa sürede tamamlayacağini sözlerine ekledi.

İl Sivil Savunma Müdürü Müslüm Çelik de ihtiyaci olan köy ve beldelere Osmaniye Belediyesinin tankerlerle su taşidiğini, gida talebi olursa bunu da karşilamaya hazir olduklarini söyledi. Bu arada, il merkezinde tehlike yaratan cami minareleri de, Osmaniye Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Can-Kur ekiplerince iş makineleriyle kontrollü şekilde yikiliyor. (aa)

Osmaniye 5.5'le sallandi 130 kişi panikten yaralandi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!