Güncelleme Tarihi:
DANIŞTAY saldırısı sanıkları Alparslan Aslan’ı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, Osman Yıldırım’ı müebbet, Süleyman Esen’i de 10 yıl hapis cezasına mahkum eden Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde yer alan hâkimlerden biri, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen itirafçı Osman Yıldırım’ı, “Hayatı yalanlar üzerine kurulu bir şahsiyet” diye nitelendirdi. Adını vermek istemeyen hâkim, şunları söyledi:
DELİLLERE BAKARIZ
“Mahkeme heyeti olarak suçun subuta erdiği (gerçekleşme, şüpheye yer bırakmayacak biçimde ortaya çıkma) sonucuna vardık. Demek ki Ergenekon davasına bakan heyet, aynı sonuca varmamış. Osman Yıldırım, yargılama boyunca akıl almaz beyanlarda ve itiraflarda bulundu. Bazen söylediklerinin tam tersini anlattı. Osman Yıldırım, hayatı yalan üzerine kurulu bir şahsiyettir. Ancak biz delillere bakarız, sanığın yalanlarına değil. Madem Danıştay saldırısı ile bir ilgisi yoktu, İstanbul’dan Alparslan Aslan ile birlikte Ankara’ya neden geldiler diye sormazlar mı? Alparslan Arslan’ın mahkemedeki ve savcılıkta verdiği ifadelere ne demeli? Onları da mı ciddiye almayacağız? ‘Birlikte geldik, Migros’un önünde buluştuk, tartıştık” sözleri ne olacak? Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombaları nereden temin edildiği ve kimlerden alındığı, isimler yerler... Türban yüzünden Cumhuriyet’e bomba attık diyorsun. Birkaç gün sonra yine türban meselesi yüzünden Ankara’ya gelip Danıştay’a saldırı yapıyorsun. Demek ki mahkeme, Arslan’ın beyanlarını yeterli bulmamış.
HEYETE HAKARET VE TEHDİT
Bizim davamızda Osman Yıldırım yargılama aşamasında esti gürledi. Karar verildiği gün mahkeme heyetine hakaret ettiği için ayrıca mahkum oldu. Cezaevinden domuz figürleri içerisinde şifreli mesajlar yazarak heyette görev alan Başkan Orhan Karadeniz, üyeler Hasan Şatır, Kadri Kayan ile Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan’ın öldürülmesi için talimatlar gönderdiği tespit edilince savcılığa suç duyurusunda bulunduk.”
Arslan: Bombaları birlikte bulduk
Alparslan Arslan ilk duruşmadaki beyanı özetle şöyle: “Cumhuriyet Gazetesi’ne saldırı olayında bomba temini için Osman Yıldırım ile diyaloğa geçtim. Yıldırım, Sultanbeyli’de bomba bulabileceğini söyledi. Süleyman Esen’in eniştesinin de özel harekat dairesinde astsubay olarak görev yaptığını anlattı. Cumhuriyet Gazetesi’ne atmak amacıyla 3 bombayı 2 bin lira karşılığında Esen’den aldık. Bazı eylemlerde kullanmak üzere 1500 liraya bir Kalaşnikof da temin ettik. Bu silahı Osman Yıldırım’ın Kars ve Erzurum’daki akrabaları aracılığıyla bulduk. Silahı Danıştay saldırısını gerçekleştirmek üzere Ankara’ya gelirken Fikri Cura adlı arkadaşının evine bıraktık.”