Oscar'a Köstebek damgası

Güncelleme Tarihi:

Oscara Köstebek damgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri Beyaz perdenin en prestijli ödülü olarak sayılan Oscar Akademi ödüllerinin 79'uncusu dün sahiplerini buldu. Los Angeles'daki Kodak Theatre'da düzenlenen törene Amerikalı yönetmen Martin Scorsese damgasını vurdu.

İŞTE SERVET DEĞERİNDE AYAKKABI

SIRT VE GÖĞÜS DEKOLTESİNİN HAKİM OLDUĞU OSCAR ÖDÜL TÖRENİNDEN ÇARPICI FOTOĞRAFLAR

OSCAR GECESİNİN EN ŞIKLARI

OSCAR GECESİNİN EN RÜKÜŞLERİ

Oscar töreninden fotoğraflar için tıklayınız...

En kötü kadın Sharon Stone

Haberin Devamı

Önceki gece Los Angeles'ta çok mutlu bir adam vardı: Martin Scorsese... 40 yılı aşkın sanat yaşamında ilk Oscar'ını kazanan Scorsese'nin kendisine en iyi yönetmen ödülü getiren "The Departed" (Köstebek) filmi, 4 ödülle bu yılın en çok ödül kazanan filmi oldu. 5 dalda Oscar'a aday gösterilen The Departed, bunlardan dördünü kazandı. The Departed, Scorsese'ye en iyi yönetmen ödülünü getirmenin yanı sıra en iyi film, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi kurgu dallarında da Oscar ödüllerinin sahibi oldu.

'Zarfa tekrar bakın!'
Daha önce beşi en iyi yönetmen dalında toplam 7 kez Oscar'a aday gösterilen ama hiç ödül alamayan ünlü yönetmen Martin Scorsese, ödülü aldığı ilan edildiğinde, "Acaba zarfa tekrar bakabilir misiniz" demekten kendini alamadı. Ödül törenine kızı ile gelen Scorsese (64), filmin sürprizlerini, "iyi bir tür filmi yaptık ve bakın ne oldu" diyerek karşıladı.

Haberin Devamı

Ödülünü Oscarlı ünlü yönetmen arkadaşları Steven Spielberg, George Lucas ve Francis Ford Coppola'nın elinden alırken ayakta alkışlanan Scorsese, "Yıllardır asansörlerde ve dişçi muayenehanelerinde karşılaştığım ve tanımadığım birçok insan, benim ödül kazanmamı diliyorlardı, istiyorlardı. Ve şimdi ben teşekkür ediyorum" dedi.

Alan Arkin sürprizi
En iyi kadın oyuncu ödülü "Queen" (Kraliçe) filmindeki rolüyle Helen Mirren'e verilirken, en iyi erkek oyuncu kategorisinde, "The Last King Of Scotland" (İskoçya'nın Son Kralı) adlı filmde Ugandalı diktatör İdi Amin'i oynayan Forest Whitaker ödülün sahibi oldu.

Gecenin ilk sürprizini Alan Arkin yaptı. Arkin, Dreamgirls filminde oynayan Eddie Murphy'nin favorisi olarak gösterildiği en iyi yardımcı aktör kategorisinde ödüle, Little Miss Sunshine'daki rolüyle layık görüldü.

72 yaşındaki Arkin, daha önce 1966'daki "The Russians Are Coming The Russians Are Coming" ve 1968 yılındaki "The Heart Is a Lonely Hunter" filmleriyle Oscar'a aday gösterilmişti. En iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ödül ise "Dreamgirls" filmindeki rolüyle Jennifer Hudson'un oldu. Bir televizyon yarışmasına katılarak eğlence dünyasına giren Hudson, 25 yaşında Oscar sahibi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!