Oscar yarışı mı hesaplaşma mı?

Güncelleme Tarihi:

Oscar yarışı mı hesaplaşma mı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 05, 2010 15:00

Bir tarafta 270 Milyon Dolara mal olan "Avatar", diğer tarafta sadece 11 Milyon Dolarlık "The Hurt Locker". Oscar'lı yönetmen James Cameron ve boşandığı eşi Kathryn Bigelow eskiden kalma bir aile hesaplaşması Kodak Tiyatrosu'nda nihayete erecek.

Haberin Devamı

270 milyon dolara karşılık 28 Şubat itibarı ile 2 milyar 317 milyon oolar hasılat yapan "Avatar"'a karşı "The Hurt Locker"  ABD'de 12 olmak üzere dünyada bugüne kadar toplam 16 milyon dolar elde edebildi. "En İyi Film" dalında Kathryn Bigelow'un filmi ödülü kazanırsa "Oscar'a ulaşan en az hasılatlı yapıt" olacak.

The Hurt Locker'ın yapımcısı cezalı

Kathryn Bigelow'un yönetmenliÄŸini yaptığı "The Hurt Locker" filminin yapımcısı Nicolas Chantier'in oylama döneminde jüri üyelerine e-mail göndererek kendi yapıtlarına oy vermelerini istemesi ve bunun ortaya çıkmasıyla Amerikan Sanat Bilimleri ve Sanat Akademileri tarafından Oscar ödüllerine davet edilmemesi 'doÄŸru bir karar olarak' medyaya yansıdı. Â

Heykel George Clooney'e bakıyor

Amerikan KCAL Televizyonunun yaptığı bir ankete göre bu yıl Oscar heykelciğine en yakın aday  "En İyi Erkek Oyuncu" adayı George Clooney. Clooney yüzde 43 oyla birinci sırada gösteriliyor. Yüzde 42 ile "Avatar" filmi ikinci ve yüzde 40 ile Julie&Julia filmlinde ki performansıyla Meryl Streep üçüncü sırada yer alıyor.

Haberin Devamı

Oscar yarışı mı hesaplaşma mı
 

Kriz var

Oscar Ödülleri töreni "Shrine Tiyatrosu'ndan "Kodak" Tiyatrosuna transfer olduğundan bu yana koltuk sayısı 5 bin 400'den 3 bin 100'e inince davetiye krizi her yıl ciddi boyutlarda yaşanmaya başlandı.

Oscar posteri

82'nci Oscar Ödül Töreni'nin geleneksel posterinde ilk kez çizim yerine iki sunucu Steve Martin ve Alec Baldwin'in fotoğrafları yer aldı. Uzun yıllardır tek sunucunun sahneye egemen olduğu törende iki sunucu özellikle ödül kazananların konuşmalarını sınırlı tutmaya çalışacak.

Hava durumu

5 günlük hava tahmin raporlarında pazar akşamı Oscar ödül töreni sırasında havanın Los Angeles semalarında çok bulutlu olacağı ve zaman zaman yağmur yağacağı belirtiliyor. Ne var ki son 4 yılda da aynı tahminler yapıldı ve bugüne kadar saydam çadırlar ve tenteler kırmızı halı üzerinde yağmur tehlikesinin geçmesiyle kaldırıldı.

Haberin Devamı

Mandela gelemiyor

Güney Afrika eski Cumhurbaşkanı Nelson Mandela ise davete rağmen törene gelemeyecek.

78 ülkede canlı yayın

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 78 ülke 82'nci Oscar ödül törenini canlı olarak izlerken tören 56 ülkede dana sonra banttan yayınlayacak. Yayıncı kurul ABC televizyonu 18'i Kırmızı halı 18'i ödül töreni sırasında olmak üzere 36 kez reklamlara gidecek. ABC televizyon kanalı 30 saniyelik bir reklamla her zamanki gibi yine 1 milyon dolar gelir sağlayacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!