Güncelleme Tarihi:
İkinci “Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün İstanbul'da tedavisinin sürdüğü hastanedeki odası ile Ankara'daki evinde de arama yapıldığı öğrenilirken, Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz, intihar girişiminde bulunduğunu söyleyerek, basına ve savcılara tepki gösterdi.
Alınan bilgiye göre, babasının tedavisinin sürdürüldüğü İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine bir taksiyle gelen Fulya Ersöz, İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı binasının önünde bekleyen gazetecilere bileklerindeki kesikleri göstererek, intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.
Siniz krizi geçiren Fulya Ersöz, “Benim kaçıncı intihar girişimim bu? Siz hiç bunu yaşadınız mı? İnsanlar sırlarıyla ölmüyorlar. Sizin bilmediğiniz şeref, haysiyet gibi kavramlar var. Siz hiç böyle bir muameleyle karşı karşıya kaldınız mı? Benim babam burada hasta, hala iftira ediyorsunuz. Yeter artık, insanların şerefleri, aileleri var. Savcı Öz'den şikayetçiyim, tüm savcılardan şikayetçiyim” diye bağırdı.
Daha sonra hastane binasına giren Fulya Ersöz'e gerekli müdahalenin yapıldığı öğrenildi.
LEVENT ERSÖZ'ÜN ODASINDA ARAMA
Öte yandan, Levent Ersöz ile ilgili İstanbul'da arama yapılan adreslerden birinin de Ersöz'ün hastanedeki odası olduğu öğrenildi.
Ersöz'ün İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Bölümündeki odasına akşam saat 19.00 sıralarında geldikleri öğrenilen polisler, saat 23.00 sıralarında ellerindeki poşetlerle buradan ayrıldı.
Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar da hastaneye geldi.
ANKARA'DAKİ EVİNDE DE ARAMA
Öte yandan Ersöz'ün eşine ait olduğu iddia edilen Çayyolu'ndaki bir villada da akşam saatlerinde Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince arama yapıldığı öğrenildi.
Aramalarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Levent Ersöz'ün eşi Muzaffer Ersöz, aramanın İlko Sitesi'ndeki evde yapıldığını belirtti. Muzaffer Ersöz, bir gazetecinin “Burada da bir arama bekliyor musunuz?” şeklindeki sorusuna “Buyursun gelsinler. Her yer onların” yanıtını verdi.
Muzaffer Ersöz, ne yapılmaya çalışıldığını anlamadığını belirterek, eşinin öldürülmek istendiğini iddia etti. Kızının ve eşinin sağlık durumu hakkında bir bilgisi olmadığını da ifade eden Ersöz, İstanbul'a gitmek üzere uçak bileti aradığını söyledi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Levent Ersöz,
tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde dün Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılardan Fikret Seçen ve BDDK müfettişleri tarafından sorgulandı. Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ersöz’e Ergenekon davasında “üst düzey yönetici olmak” iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde örtülü ödenekten yapılan 7 milyon liralık harcamayla ilgili sorular yöneltildi. Bu paranın bir kamu bankasından 5 ayrı kişinin hesabına “teknik takip ve dinleme cihazları” alımı için aktarıldığı iddia edilmişti.AVUKAT: İFADE GEÇERSİZ RAPOR BAŞBAKAN'LIKTA
Ersöz’ün Avukatı Ali Rıza Dizdar, VATAN’a yaptığı açıklamada, Silivri’de duruşmada olduğu sırada müvekkilinin ifadesine başvurduğunu söyledi. Dizdar, kendisine haber verilmeden ifade alındığını belirterek, “Avukatsız olarak alınan bir ifade hukuken geçerli değildir. Bana haber verilmeden savcı eşliğinde örtülü ödenek ile ilgili müfettişler müvekkilimin ifadesini almış. Avukat olmadan alınan bu ifadenin bir geçerliliği yoktur” dedi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ergenekon’un finans ayağına ilişkin incelemelerini tamamlayan BDDK murakıpları ve Maliye Bakanlığı Kontrolörleri’nin hazırladıkları ön raporda emekli Orgeneral Şener Eruygur dönemiyle ilgili usulsüzlük iddialarına yer verildi. Raporda, kamuoyunda “haber alma ödeneği” olarak bilinen ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın istihbarat çalışmalarına tahsis edilen örtülü ödeneğinin, Eruygur’un 2 yıllık komutanlığı döneminde kullanılan 13 milyon lirasının 7 milyonluk kısmının 5 ayrı kişinin hesaplarına aktarıldığı iddia ediliyor.
Örtülü ödenekten ödeme yapılan şirketlerin listesinde silah ve mühimmatla ilgili tek bir şirket dahi bulunmadığı iddia ediliyor. BDDK murakıpları ve Gelirler Kontrolörleri, örtülü ödenekten tüzel kişilere yapılan ödemelerin ayrıntılarının araştırılması için hazırladıkları raporları İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Teftiş Kurulu’na gönderdi. Bu gelişme üzerine 11 ayrı yerde aramaya başlandı.