Ortaokulda devamsızlıktan sınıfta kalma var mı?

Güncelleme Tarihi:

Ortaokulda devamsızlıktan sınıfta kalma var mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2022 08:23

Ortaokulda devamsızlıktan kalma olup olmadığı pek çok öğrenci tarafından merak ediliyor. Pandemi sürecinde geçici olarak yürürlükten kaldırılan devamsızlıktan kalma durumu, yeni dönem için bir kez daha ele alınmış ve güncellenmiştir. Peki, ortaokulda devamsızlıktan sınıfta kalma var mı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı devamsızlıktan sınıfta kalma süreci hakkında detaylı bilgi paylaştı. Buna göre sadece birinci dönemde yapılan devamsızlıklar dikkate alınacak olup bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda devamsızlık süresini dolduran öğrenciler sınıf tekrarına kalacak.

SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.

ZAYIFI OLANLAR MI SORUMLU GEÇECEK YOKSA HERKES Mİ?

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçeceklerdir. Alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!