Ortaköy'de tarih yandı

Güncelleme Tarihi:

Ortaköyde tarih yandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2002 19:55

Ortaköy'deki Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nda çıkan yangın söndürüldü. 3 saat süren yangında, tarihi binanın çatısı ve bazı duvarları kısmen çöktü.

Muallim Naci Caddesi'ndeki binada başlayan ve kısa sürede geniş bir alana yayılarak devam eden yangına itfaiye grupları müdahale etti. Karadan yürütülen çalışmalar yetersiz kalınca, yangına denizden de söndürme gemileriyle su sıkılmaya başlandı. Yangın yaklaşık 3 saatlik bir çalışma sonunda kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü. Yangın nedeniyle tarihi binanın çatısı ile bazı duvarları kısmen çöktü.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, yangının kazan dairesinden çıktığını sandıklarını, ancak kesin bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını kaydetti.

Eski okul müdürünün, bir süre önce Milli Eğitim Vakfı'na ait otoparkın işletmesinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler nedeniyle açığa alındığını belirten Balıbey, olayda her türlü ihtimalin göz önünde bulundurulacağını söyledi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu da, kendisinin bu okuldan mezun olduğunu kaydederek, ''Burada anılarımız var. Böyle tarihi dokuların korunması gerekiyor, ancak maalesef koruyamıyoruz'' dedi.

Namoğlu, yangının çıkış nedenine ilişkin çeşitli iddiaların bulunduğunun hatırlatılması üzerine de, ''Bu okulun başka yere taşınma durumu vardı. Benim de çeşitli duyumların var, ama bunlar sadece iddia olarak kalıyor'' diye konuştu.

OTOPARK OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri, 2 Temmuz 2002 tarihinde, Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki 250 araç kapasiteli otoparkın, saat 22.00'den 03.00'a kadar, ''Reina'' adlı eğlence yeri görevlilerince çalıştırıldığı ve gelirin okul idarecilerince suiistimal edildiği iddiasıyla bir operasyon gerçekleştirmişti.

Operasyonda, eğlence yerinin 7 otopark görevlisi ile ilköğretim okulunun 3 görevlisi gözaltına alınmış ve bu kişiler daha sonra sevk edildikleri savcılıkça serbest bırakılmıştı.

BİNANIN GEÇMİŞİ

Beşiktaş Belediyesi'nin kayıtlarında, yapılış tarihi ve mimarı tam olarak bilinmeyen binanın, tarihte Gazi Osman Paşa, Naime Sultan veya Fehime Sultan Yalısı olarak adının geçtiği ve II. Abdülhamid tarafından 1883 yılında Gazi Osman Paşa'ya hediye edildiği belirtiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!