Ortak payda demokrasi

Güncelleme Tarihi:

Ortak payda demokrasi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2017 00:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumu sonrasında ‘hayır’ bloku bileşenlerine yaptığı görüşmeleri HDP ile sürdürdü. Kılıçdaroğlu “Hayır oyu versin vermesin, herkesin demokrasi ortak paydasında buluşması gerekiyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

KEMAL Kılıçdaroğlu’nu dünkü ziyarette HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder karşıladı. Önder ve HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay’ın yanı sıra HDP MYK üyesi Fatma Kurtulan’ın da katıldığı görüşmede Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Haluk Koç ile Genel Başkan Başdanışmanı Cemil Erhan eşlik etti. Tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın odasında gerçekleşen görüşme 1 saat 10 dakika sürdü.

Toplantıda HDP yönetimi, tutuklu HDP’liler ile parti yöneticilerine yönelik suçlamaları dile getirirken, “Şiddet ilişkilerine dair en ufak bir idari ya da hukuki belge, bilgi, ortaya konabilmiş değildir. CHP’den beklenen, oluşturacağı bir hukuk komisyonuna dosyaları inceleterek bu propagandaya dur demesidir. Dayanışma ve ilkesel karşı çıkışların buralardan başlaması gerekir” önerisinde bulundu. Kılıçdaroğlu ise iki parti arasında görüşmelerin sürmesinde fayda olduğunu düşündüğünü kaydederek, şöyle devam etti: “Demokrasi 20 Temmuz’da OHAL darbesi yaşadı. Bütün devlet baskısına rağmen en az yüzde 50 ‘hayır’ oyu alındı. Bu Türkiye’nin tüm kesimleri ile demokrasiye duyduğu bağlılığın ve inancın göstergesidir. Dolayısıyla hayır oyu versin vermesin; herkesin demokrasi ortak paydasında buluşması gerekir. Parlamenter demokrasinin önünü açacak, demokratik anayasa girişimleri ve faaliyetleri açısından toplumun geniş kesiminden oluşan bir platform oluşturulabilir.”

DEMOKRASİ VARSA TERÖR OLMAZ
Toplantının sonunda Kılıçdaroğlu ve Kemalbay kameraların karşısına geçti. Kılıçdaroğlu görüşmeye ilişkin şunları söyledi: “Birlikte yaşama iradesi ortaya koyarak demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz. Demokrasinin olduğu yerde terör de olmaz, terörün olduğu yerde demokrasi de olmaz. Demokrasi paydasında birlikte yaşama iradesi göstermeliyiz.” 

TABLO SORUSU
DEMİRTAŞ’ın odasındaki görüşme sırasında Kılıçdaroğlu’nun duvardaki bir tabloyu sorması üzerine Önder, “Tutuklu eş başkanımıza gelen armağan” yanıtını verdi. Demirtaş’ın durumu gündeme gelince Kılıçdaroğlu, “Milletvekili arkadaşlarımı gönderiyorum” dedi. HDP’liler ise “Milletvekillerini göndermeniz bizi memnun etti ama daha kıymetli olan sizin de ziyarete gitmenizdir” görüşünü dile getirdi.

Ortak payda demokrasi


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!