Orta Anadolu Barcelona’da ’modanın efendileri’ne trendleri gösterecek

Güncelleme Tarihi:

Orta Anadolu Barcelona’da ’modanın efendileri’ne trendleri gösterecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

Orta Anadolu, jean ve denim modasında bir sonraki sezonun trendlerinin belirlendiği, dünyanın önde gelen jean markalarının boy gösterdiği Bread&Butter Barcelona’ya kabul edilen ilk ve tek denim kumaşı üreticisi oldu.

Bir sezon sonrasının trendlerini belirleyenlere, Orta Anadolu iki sezon sonrasının trendlerini gösterecek.

JEAN ve denim modasında bir sonraki sezonun trendlerinin belirlendiği, dünyanın önde gelen markalarının yaratıcılık, tasarım ve imajlarını yarıştırdığı dünyanın en prestijli fuarlarından Bread&Butter Barcelona’ya (BBB) kabul edilen ilk ve tek denim kumaşı üreticisi Orta Anadolu oldu. Bir sezon sonrasının trendlerinin sergilendiği fuarda, Orta Anadolu iki sezon sonrasının trendlerini ortaya koyacak. Orta Anadolu Genel Müdürü Atilla Kıyat, kumaş üreticisi olarak denimde bir marka olduklarını belirterek, "Bu işe prestij olarak bakıyoruz. 4-6 Temmuz’da yapılacak fuara kabul edilen ilk ve tek kumaş üreticisi olduk. Dünyanın en önemli markaları bir sonraki sezonun trendlerini sergilerken, biz daha ileri gidecek ve iki sezon sonrasını göstereceğiz" dedi.

TALEP EDENLER OLMUŞ: Orta Anadolu’nun BBB’ye katılma sürecini Atilla Kıyat şöyle aktardı: "Yeni koleksiyon hazırlayarak, müşterilerimizi Türkiye’de toplayıp ağırlayarak, trendleri önceden belirlemeye çalıştık. Eğer müşteride koleksiyondan mutlu ise önemli bir zaman kazanıyorduk. Müşteriden alınan geri bildirimle koleksiyonu geliştiriyorduk. Bunu bir kere Türkiye’de yaptık. Bir kez de müşterilerimizin olduğu bir yerde yurtdışında yapmak istedik. BBB bu bakımdan en uygun yer. Fikri beğenen fuar yöneticileri bizi kabul etti. Bizim BBB’ye katılımımız onaylanınca müracat eden başka kumaşçılar da olmuş ama kabul edilmemişler. Belki bundan sonraki BBB’lerde kumaş firmaları da yer alabilir."

SANAT GALERİSİ GİBİ: BBB’nin çok sayıda etkinliğin yapıldığı yoğun bir fuar olduğunu anımsatan Kıyat, jean ya da denim etek sergilemeyeceklerini, sanat galerisi gibi bir stand hazırlayacaklarını ve ziyaretçileri günün kaosundan kurtaracaklarını söyledi. BBB’nin alanında çok önemli bir fuar olduğunu vurgulayan Kıyat, daha önceki fuarları ziyaretçi olarak izlediklerini de belirtti.

RAKİBİ ÖLDÜRME: Denim ve jeande Türkiye’nin önemli oyunculardan biri olduğuna değinen Atilla Kıyat, Türkiye’yi dünya denim merkezi haline getirmenin hem kumaş üreticilerine hem de markalara fayda sağlayacağını anlattı. Kıyat şöyle devam etti: "Özellikle denim kumaşında Türkiye bir merkez olsa bu herkese yarar. Bir şirketin stratejisi rakiplerini yok etmek üzerine kurulamaz. Strateji örnek olmak üzerine kurulabilir. Hepimiz aynı gemideyiz. Türkiye’de rakiplerimizin olması ve iyi işler yapması

bizi sevindirir. Malum kurlar hepimizi etkiliyor. Özellikle konfeksiyon üretimi yapanları. Değiştiremeyeceğimiz şeylerden şikayet etmeyi bırakıp, mevcut şartlarda yapabileceklerimize odaklanmalıyız. Denim üretiminde iyiyiz. Büyük hatalar yapmazsak Türkiye çok daha iyi yerlere gelir. Panikle ani kararlar alınmamalı. Fiyat rekabeti yapmamalı. Fiyatı indirmek müşteriye iki mesaj verir; seni kazıklıyordum ya da bundan sonra sana daha düşük kalitede hizmet vereceğim."

3D’de heves görürsek devamı gelebilir

DREAM&Designe&Denim -3D Midpoint (Rüya&Tasarım&Denim 3D Ortanokta) projesiyle Türkiye’de üretimi olmayan markalarla, Türk üreticileri buluşturduklarını hatırlatan Atilla Kıyat, şunları şöyledi: "Projey, Avrupa ve ABD’den çıkan üretim Afrika veya Uzakdoğu’ya kaçmadan Türkiye de dikkate alınsın diye yapıldı. Biz böyle bir misyonla üstümüze düşeni yaptık. Projeye katılan Türk üreticilerden bir kaç tanesi o markaların peşinden koştu, sipariş kaptı ama çoğunluğu ’Bu adamlar bize geri dönmedi’ diye şikayet etti. Herkes projenin sürekliliğini istedi. Üreticilerde aynı heyecanı görürsek, devamı gelebilir. Hugo Boss’un Türkiye siparişleri arttı."

Kolombiya ve Avustralya’ya Türk denimi gönderiyoruz

2006 yılını 40 milyon metre kumaş satışı ve 180 milyon dolar ciro ile kapatan Orta Anadolu, 2007 için 50 milyon metre kumaş ve 230 milyon dolar ciro hedefliyor. Amerikan firmalarının Asya’daki üretimlerini artırmasıyla, o bölgeye satışların arttığına değinen Atilla Kıyat "Markanın bizi yönlendirmesini beklemeden biz oradaki konfeksiyoncuyla bağlantıya geçiyoruz. Dünyanın bir ucuna Kolombiya’ya kumaş satmaya başladık. Sadece denim satmıyoruz, üç kuşaktır üretici olan aileye know-how aktarıyoruz. 2008’de de Avusturalya’ya ihracata başlıyoruz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!