Orman katlıamı

Güncelleme Tarihi:

Orman katlıamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

Burdur'un Bucak ilçesi Avdancık Köyü Çamalan mevkiindeki 12 bin dekarlık ormanlık alana maden arama ruhsatı verilmesi köylüleri ayağa kaldırdı.

Burdur'un Bucak İlçesi'nin Avdancık Köyü Çamalan mevkiinde özel bir firmanın donamit madeni çıkarmak için 12 bin dekar saha üzerinde ruhsat alması yöre halkının tepkisine neden oldu. Köylüler ‘‘Köy sınırları içinde orman katliamı yaptırmayız’’ diyerek resmi kuruluşlardan ve sivil toplum örgütlerinden destek istedi.

AĞAÇLAR KESİLİR

Taşocağı kurulacak sahada 400'ün üzerinde şifalı bitki çeşidinin bulunduğunu söyleyen Avdancık köylüleri,‘‘Binlerce yetişmiş kızılçam ağacının bulunduğu fidanlık sahada kesim yapılacak. Yetkililer masa başında ruhsat vermesini biliyor, ama madenocağı açılacak diye binlerce ağacın kesileceğini düşünmüyor’’ dedi.

DOMANİT MADENİ

Madenocağı için ruhsat alan Mehmet Cadıl ise, Çamalanı Mevkii'nde yapılan incelemeler sonunda yörede çimento ve boya üretiminde katkı maddesi olarak kullanılan donamit madeni bulduklarını söyledi. Çalışmaların ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyleyen Cadıl, ‘‘12 bin dekarlık sahada kesinlikle ağaç kesimi yapılmayacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!