Orhan Şen riskli illeri sıraladı: 2 güne dikkat! 'Sıradan bir hava olayı değil'

Güncelleme Tarihi:

Orhan Şen riskli illeri sıraladı: 2 güne dikkat Sıradan bir hava olayı değil
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2024 09:58

Meteoroloji haftalık hava durumu tahminini paylaştı: Trakya'dan soğuk hava dalgası geliyor. CNNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek riskli illeri sıraladı. 2 güne dikkat çeken Prof. Dr. Şen, '1 günde 10 derece sıcaklık düşüşü sıradan bir hava olayı değildir' dedi. İşte önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu tahmini...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Bugün yurdumuzda doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken genellikle mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar ise kuzeyli iç kesimlerde yer yer güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Orhan Şen riskli illeri sıraladı: 2 güne dikkat Sıradan bir hava olayı değil

2 GÜNE DİKKAT!

CNN TÜRK METEOROLOJİ DANIŞMANI Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu tahminini paylaştı. 2 güne dikkat çeken Orhan Şen'in uyarıları şu şekilde:

Haberin Devamı

Bugün ülkede yağış yok. Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde. Marmara'da İstanbul(28) dışında 30 C nin altında şehir yok. Ankara 30, Adana 37, İzmir 31, Antalya 32 C iç kesimlerde sis var.

Yarın (Pazar) gece Trakya'dan kuvvetli yağış giriş yapıyor. Gece yarısından sonra ve pazartesi sabah İstanbul'da etkili olur.
Pazartesi öğlen Batı Karadenizi, İç Anadolu ve Antalya, öğlen Orta Karadenizi, salı sabah Batı ve Doğu Karadeniz bölgesini etkiler.

Orhan Şen riskli illeri sıraladı: 2 güne dikkat Sıradan bir hava olayı değil

Pazar akşamından itibaren salı akşama kadar, zaman sırasına göre yüksek riskli şehirler: Edirne-Kırklareli, Balıkesir'in kuzeyi,- İstanbul, Kocaeli, Düzce, Ankara, Konya, Antalya, Kastamonu, Samsun, Çorum. Salı tekrar İstanbul'un Anadolu yakası, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Rize.

"SIRADAN BİR HAVA OLAYI DEĞİL"

Marmara'da bugün ve yarın sıcaklık 30 derece. Pazartesi ise 20 dereceye kadar düşecek. 1 günde 10 derece sıcaklık düşüşü sıradan bir hava olayı değildir. İzmir, bugün 30. Pazartesi 24 C. Önümüzdeki hafta soğuma Doğu'ya kayacak, hafta sonu Batı'da tekrar ortalama sıcaklık yükselecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!