Org. Başbuğ vatandaşlarla konuştu

Güncelleme Tarihi:

Org. Başbuğ vatandaşlarla konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 12:49

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve komutanlar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti. Orgeneral Başbuğ, daha sonra da vilayet binası önünde kendisine alkışlarla karşılayanlarla konuştu.

Orgeneral Başbuğ burada Trabzon ziyareti ile ilgili yöneltilen soruyu, “Trabzon önemli bir kent. Ne zamandır gelmek istiyorduk” diye yanıtladı.

Ziyaret sonrasında Vali Kızılcık, Orgeneral Başbuğ’a üzerinde Türk Bayrağı bulunan gümüş işlemeli bir tepsi ile gümüş telkariden kahve fincan takımı hediye etti. Türk bayrağını gören Orgeneral Başbuğ, “Trabzon’a da bu yakışır” dedi.

“BİRLİĞİNİZİ BOZMAYIN”

Orgeneral Başbuğ, daha sonra da vilayet binası önünde kendisine alkışlarla karşılayanlarla konuştu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un geldiğini görenler valilik binası önünde toplandı. Yaklaşık 500 kişinin, kendisine sevgi gösterisinde bulunması üzerine bir konuşma yapan Orgeneral Başbuğ, “Birliğinizi, bütünlüğünüzü bozmayın. Birlik ve beraberlik içinde oldukça kimse bizi yıkamaz. Birbirinize sahip çıkın, ülkenize sahip çıkın” dedi.
Nevin Eyüboğlu adındaki bir kadın da, gözyaşları içinde Orgeneral Başbuğ’a sarılarak “Görünce çok duygulandım. Size güveniyoruz” diye konuştu.

İLKÖĞRETİM OKULU ZİYARETİ

Üniversite Mahalesi’nde Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nu da ziyaret eden Orgeneral Başbuğ, burada öğrenciler tarafından sevgi gösterisiyle karşyılandı. Öğrencilerle sohbet eden Orgeneral Başbuğ, “Bugün niye buraya geldik? Türkiye’nin geleceği çocuklar. Bu yavrularımız bizden daha iyi yetişiyor. Bizden daha güçlü yetişiyor. Zaten Türkiye’nin en büyük güvencesi bu. Bu yavrularımızın başarıları ile Türkiye daha ilerilere gidecek. Daha yükseklere gidecek. Buna inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin temel sorununun eğitim olduğunu kaydeden Orgeneral Başbuğ, “Eğitim seviyemizi artırdığımız müddetçe Türkiye’nin geleceği gerçekten parlaktır. Son yıllarda Mlili Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi Milli Savunma bütçesini geçmektedir. Daha fazladır. Biz bundan mutluluk duyuyoruz. Çünkü Atatürk’ün dediği gibi; eğitim, eğitim, eğitim. Herşeyin başıdır. Öğretmenlerimize saygımız sonsuzdur. Şunu söylemeliyim. Öğretmenlerimizin yaptığı görevi askerlik mesleğinden daha kutsal görev olarak görüyorum. Çünkü siz Türkiye’nin geleceğini yetiştiriyorsunuz” dedi.
Öğrencilerle fotoğraf çektiren, ardından da okulu gezen Orgeneral Başbuğ, buradan da Orduevi’ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!