Gülseli ÖZDEMİR/ İSTANBUL, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2006 18:30
ÖREN Bayan'ın sahibi olan eşi İzzet Karako'ya açtığı boşanma davası ve evlenirken Musevi adetlerine göre verdiği ‘Drahoma’nın da içinde bulunduğu 1 milyon 100 YTL’lik tazminat istemiyle gündeme gelen Klaudia Karako, bir süre önce eşinin çocuklarını alıkoyduğunu iddiasıyla savcılığa başvurdu.
Klaudia Karako’nun avukatları Zülal Bayraktar ve Dilek Helvacı aracılığıyla yaptığı suç duyurusunda, süren boşanma davasına bakan aile mahkemesinin 21 Haziran 2006 tarihinde verdiği ek kararda ‘şahsi münasebet tesisi' kapsamında b1 aylığına çocukları babaya verdiği anlatıldı. Bunun üzerine İzzet Karako'nun 1 temmuz 2006 tarihinde 14 yaşındaki Can ve 11 yaşındaki Kaan'ı aldığı, sürenin bitiminde getirmediği belirtilen suç duyurusunda, halen hukuka aykırı olarak halen çocukları tutmaya devam ettiği kaydedildi.
Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, İzzet Karako’nun Beyoğlu 30'uncu Noterliği'nden 4 Ağustos 2006 tarihinde gönderilen ihtarnameye rağmen çocukları rızalarıyla tutmaya devam ettiği belirtildi. İddianamede, İzzet Karako'nun ‘Çocuk kaçırmak ve alıkoymak' suçlarından TCK’nın 234/1-2 ve 234/1 maddeleri uyarınca 9 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Karako’nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul sulh ceza mahkemesinde başlanılacak.
Ören Bayan İplik Fabrikası sahibi İzzet Karako hakkında 16 yıllık eşi ‘Şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle boşanma davası açmıştı. Klaudia Karako, başvurusunda, geleneklere göre evlenirken eşine verdiği drahomanın da içinde bulunduğu 1 milyon 100 bin dolar tazminat ile çocukları için de ayda 17 bin dolar nafaka istemişti. Boşanma gerekçelerinin başında eşinin kendisini dansöz ve artistlerle aldattığını, hakaret ve küfürler edip kendisine şiddet uyguladığını, küçük oğlunun yaş günü parasını zimmetine geçirdiğini ifade etmişti. İzzet Karako ise eşini, “Onun lüks merakı servetimi tüketti” diyerek yanıt verdi.
Klaudia Karako, yargılama sürerken mahkemece bağlanan 1000 YTL’lik tedbir nafakasını 4 aydır ödemediği gerekçesiyle İstanbul İcra Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemenin dilekçeyi uygulamaya koymasının ardından İzzet Karako, itiraz ederken, Klaudia Karako, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'ne ‘İtirazın iptali' davası açtı.
Karako çifti son olarak hakaret nedeniyle mahkemelik olmuştu. Klaudia Karako, eşi tarafından cep telefonuna 3 ay önce, “Yalancı, şerefsiz, saldırgan, bu günleri burnundan getirmeyen ... olsun” yazılı sözlerle tehdit ve hakaret içeren mesaj geldiğini öne sürerek savcılığa başvurmuştu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, İzzet Karako hakkında “Zincirleme şekilde hakaret ve tehdit” suçlarından 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı