Ordu 6 ay karantinada

Güncelleme Tarihi:

Ordu 6 ay karantinada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2009 16:39

Ordu'da, 2'si çocuk 3 kişinin köpek ısırması sonucu sağlık kuruluşlarına müracaat etmesinin ardından alarma geçen Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezini karantinaya aldı. Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, “At, eşek, katır, sığır, kedi ve köpeklerin 6 ay, koyun, keçi ve kanatlı hayvanların da 3 ay süre ile belediye sınırları içerisine giriş ve çıkışları yasaklandı” dedi.

Haberin Devamı

Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, bir köpek tarafından ısırılan 2'si çocuk 3 kişinin kuduz olduğunu söyledi. Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 3 kişini sağlık durumunun iyi olduğunu belirten İl Müdürü Sadıkoğlu, köpeğin ise telef olduğunu söyleyerek, “Köpeğin kuduz olduğu Samsun Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü tarafından tespit edildi. Bu nedenle belediye sınırları dahilinde 6 ay süreyle karantina tedbirleri uygulanacak. At, eşek, katır, sığır, kedi ve köpeklerin 6 ay, koyun, keçi ve kanatlı hayvanların da 3 ay süre ile belediye sınırları içerisine giriş ve çıkışları yasaklandı. Sahipli kedi ve köpeklerin de 6 ay süresince umuma açık yerlerde, cadde ve sokaklarda dolaştırılması yasak. Cadde ve sokaklardaki başıboş hayvanların da Ordu Belediyesi'ne ihbar edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı

BELEDİYE: SAHİPSİZ KÖPEK VE KEDİLERİ TOPLUYORUZ

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, il  merkezinde üç kişinin kuduz şüphesiyle tedavi altına alınmasının ardından  belediye sınırları içinde 6 ay süreli karantina başlatılması kapsamında tüm  tedbirleri aldıklarını söyledi.

Torun, karantina uygulamasının  başlamasının ardından Belediye bünyesinde kurdukları üç ekip ile sokaklardaki  sahipsiz köpek ve kedileri topladıklarını belirtti.

“Bu konuda belediye olarak tüm tedbirleri aldık” diyen Torun, şunları  ifade etti:
“Karantina uygulamasının başlaması ile belediye bünyesinde kurduğumuz üç  ekip ile sokaklardaki sahipsiz köpek ve kedileri topluyoruz ve gerekli  çalışmaları yapıyoruz. Hastalığın bir bayanın Erzurum'dan getirdiği bir evcil  köpekten yayıldığı tespit edildi. Şimdi tamamen karantinadayız. Sürekli üç gezici  ekibimiz, sahipsiz tüm köpek ve kedileri topluyor. Ama en büyük sıkıntımız  insanların sürekli köylerden köpek ve kedilerini getirerek şehir merkezinde  sokaklara bırakması. Bu konuda biraz daha duyarlı olunmasını istiyoruz.”

Seyit Torun, 6 aylık karantina döneminde vatandaşlardan evcil köpek ve  kedilerini sokağa çıkarmamalarını da istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!