Orçun Rusya'da kayboldu

Güncelleme Tarihi:

Orçun Rusyada kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2008 14:07

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi'nin Belediye eski Başkanı CHP'li Semra Aydın'ın oğlu olan inşaat mühendisi 33 yaşındaki Orçun Aydın, iş için gittiği Rusya'da ortadan koyboldu. Geçici vizeyle 1.5 ay önce Rusya'dan, annesi Semra Aydın’ı 1 Mart Pazar günü telefonla arayıp, 5- 6 Mart’ta Çanakkale’de olacağını söyleyen inşaat mühendisi Orçun Aydın'dan, o zamandan beri haber alınamadı. Aydın'ın annesi Semra Aydın, oğlunun yaşayıp yaşamadığını bile bilmediğini belirterek, Rus makamlarının harekete geçmelerini istedi.

Haberin Devamı

İnşaat mühendisi Orçun Aydın, Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevliyken, gelen bir teklifle 1.5 ay önce, Rusya’nın, Pern kentindeki Sucu İnşaat'ta işe başladı. Çanakkale’nin Ayvacık İlçesi’nin eski SHP’li Belediye Başkanı Mustafa Aydın'la, yine Ayvacık İlçesi'nin eski CHP’li Belediye Başkanı Semra Aydın’ın iki çocuğundan biri olan Orçun Aydın, geçici vizesi 6 Mart’ta dolduğu için hem kesin vize almak, hem de Bursa’da dayısı Selçuk Kırlı’nın kızı Elif’in nikah törenine katılmak üzere Türkiye’ye dönmeye karar verdi. Orçun Aydın, 1 Mart Pazar günü telefonla aradığı annesine 5 ya da 6 Mart’ta Çanakkale’de olacağını söyledi. Ancak o günden beri de kendisinden haber alınamadı.

Öte yandan, Çanakkale Devlet Hastanesi’nde hemşire olan Birgül Aydın, 4 Mart Salı günü eşi Orçun Aydın’ı telefonla aradığını söyledi. Aydın, evde unuttuğu cep telefonunu Orçun’un ev arkadaşı Ömer Koç'un açtığını belirtti. Koç'un, Orçun’un sürpriz yapacağını bildiği için “Orçun şantiyede çalışıyor. Telefonunu evde unutmuş” dediğini söyleyen Birgül Orçun, bu kez Ayvacık’ta yaşayan kayınvalidesi Semra Aydın’ı arayıp durumu bildirdiğini kaydetti. Semra Aydın'ın da sürprizden haberdar olduğu için “Seni atlatmışlardır. Orçun yoldadır” yanıtını verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Ancak Semra Aydın, oğlunun 6 Mart'a kadar gelmemesi üzerine bir kez daha cep telefonunu aradı. Telefona çıkan arkadaşı Ömer, anne Aydın'a, “Orçun size sürpriz yapacaktı. Daha gelmedi mi” dedi. Anne Aydın bunun üzerine Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne giderek oğlu Orçun Aydın’ın Rusya’da kaybolduğunu bildirdi. Çanakkale Emniyet Müdürlüğü yetkilileri anne Semra Aydın’dan aldıkları Orçun’un resimlerini Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi. Dışişleri yetkililerinin girişimleriyle Pern havalananının kamera kayıtları incelemeye alındı. Arkadaşı Ömer Koç’un incelediği kamera kayıtlarında Orçun Aydın’ın 2 Mart Pazar günü geldiği havaalanında sakin bir şekilde beklediği, ancak uçağa binmediği ve havaalanından 3 Mart Pazartesi günü çıktığı belirlendi.

Haberin Devamı

‘RUS MAKAMLARI HAREKETE GEÇİRİLSİN’

Oğlunun Çanakkale merkezindeki Barbaros Mahallesi Tez Apartmanı'ndaki dairesinde gelecek sevindirici bir haberi bekleyen anne Semra Aydın şunları söyledi:

“Oğlum Orçun 17 yaşında Rusya’da Moskova Üniversitesi İnşaat Bölümü’nü kazanıp okumaya gitti. Burada iki yıl eğitim gördükten sonra nakil yaptırarak İstanbul Üniversitesi İnşaat Bölümü'nde eğitimine devam etti. Mezun olduktan sonra Çanakkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. 2006 yılında Birgül'le evlendi. Çanakkale Belediyesi’ndeki görevinden istifa ederek 24 Ocak 2008 tarihinde Rusya’ya gitti. Burada Pern kentinde Sucu İnşaat şirketinde işe başladı. Beni 1 Mart Cumartesi günü arayıp, geçici vizesinin süresinin 6 Mart’ta dolacağını, hem onu yenilemek, hem de dayısının kızı Elif’in Bursa’da yapılacak nikahına katılmak için Çanakkale’ye geleceğini söyledi. Ama 6 Mart’ta Türkiye’ye gelmedi. Çalıştığı şirket yetkililerini aradık, Uçağa binmek üzere 2 Mart'ta işyerinden ayrıldığını söylediler. Ev arkadaşı Ömer Koç da nerede olduğunu bilmediğini söyleyince, meraklandık. Emniyet Müdürlüğü’ne başvurduk. Şu anda Dışişleri kanalıyla oğlum Orçun Rusya’da aranıyor. Ama hayatından endişe ediyorum. Bugüne kadar sağlıklı bir bilgi alamadık. Yaşıyor mu, tutuklu mu bilmiyoruz. Ayrıca kendi imkanlarımızla hastaneleri, otelleri taradık. Rusya gibi bir yerde pasaport süresi dolan birinin bu kadar süre başı boş gezmesi mümkün değil. Ayrıca oğlum 2 yıl Rusya’da okudu ve Rusça’yı da çok iyi biliyor. Rus makamlarının harekete geçmesini istiyorum.”

Haberin Devamı

Öte yandan Orçun Aydın’ın kardeşi Orhun Aydın'la, Orçun’un eşi Birgül’ün gelecek bir haber doğrultusunda hemen Rusya’ya gitmek üzere İstanbul’da bekledikleri kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!