"Operasyonlarda insansız uçak kullanıldı"

Güncelleme Tarihi:

Operasyonlarda insansız uçak kullanıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2008 19:32

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, son dönemde yapılan sınır ötesi hava harekatlarında İsrail'den kiralanan insansız uçaklardan çok yararlandıklarını belirterek mevkidaşı Ehud Barak'a teşekkür etti. Yaklaşık 1 saat süren Gönül-Barak görüşmesinde Ofek Casus Uydusu'nun da aralarında bulunduğu pek çok askeri projenin gündeme geldiği bildirildi.

Haberin Devamı

GÖNÜL-BARAK GÖRÜŞMESİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ı Gönül, resmi törenle karşıladı. Milli Savunma Bakanlığı'na gelişinde tören birliğini selamlayan Barak ile Gönül, ardından savunma sanayi alanında iki ülke arasında atılacak adımları gözden geçirmek üzere görüşmeye çekildi.

İsrail'in Türkiye'ye satmayı planladığı Ofek Casus Uydusu'nun da gündeme geldiği belirtilen görüşmenin ardından, iki bakan basın toplantısı yaptı.

Gönül, açıklamasında terör örgütüne yönelik olarak düzenlenen sınırötesi operasyonda ABD'nin verdiği bilgi ve istihbaratın yanısıra İsrail'den kiralanan insansız hava araçlarının da büyük fayda sağladığı söyledi. Konuyla ilgili projeye ilişkin sorulara "Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile İsrail Savunma Bakanlığının direktör generali tüm projeleri görüşecek" sözleriyle karşılık verdi.

İki günlük ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen Barak ise Türkiye'nin bölgesinde farklı karakterdeki ülkeleri anlayabilecek tek müslüman ülke olduğunu vurgulayarak, savunma alanında daha çok proje üzerinde çalışmak istediklerini kaydetti. Barak, İsrailli gazetecilerin Gazze Şeridi'nde yönetime el koyan Hamas'a karşı harekete geçilip geçilmeyeceğine ilişkin bir sorusuna ise "Gazze'den çekildik ama ateş gelmeye devam ediyor. Böyle devam ederse bölgedeki askeri gücümüzü arttırırız" diyerek cevap verdi.

Gönül, doğum gününü de kutladığı Barak'ı, MSB'den askeri törenle uğurladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!