Opera ve balede yeni sezon

Güncelleme Tarihi:

Opera ve balede yeni sezon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlet Opera ve Balesi, 1998-1999 sanat sezonunda perdelerini 7 Ekim'de Verdi'nin Aida operası ile açıyor. Opera ve bale, Cumhuriyet'in 75. yıldönümünü ise Anıtkabir'de düzenlenecek bir konser ile kutlayacak. Opera ve Bale Genel Müdürü Hasan Hüseyin Akbulut dün ‘‘Opera ve bale, Cumhuriyetin kurumudur. Cumhuriyet düşüncesinin getirdiği kurumdur. Bu anlayışı gözönünde tutuyoruz’’ dedi.

Opera ve bale 29 Ekim'de Anıtkabir'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, TRT Çok Sesli Korosu ve Kültür Bakanlığı Çoksesli Korusu ile ortak sahne alacak. Orkestra, şef Hikmet Şimşek yönetiminde Cumhuriyet dönemi bestecilerinin eserleri ile çeşitli marşlar seslendirecek.

Akbulut, yeni sezonda Cumhuriyetin 75. yılı dolayısıyla Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin ‘‘Uçarcasına’’, İzmir Devlet Opare ve Balesi'nin Bizet'in ‘‘Carmen’’ balesi ve Çaykovski'nin ‘‘Piyano Konçertosu’’ ile Donizetti'nin ‘‘Lucia di Lammermoor’’ operasının sergileyeceğini, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin ise Bizet'in ‘‘Carmen’’, Çaykovski'nin ‘‘Kuğu Gölü’’ balelerini, ulusal opera ve bale günleri çerçevesinde izleyiciye sunacağını söyledi.

Yeni sezonda yerli yapıtları özendirmek için 30 milyar lira ödüllü ‘‘Kurtuluş’’, ‘‘Cumhuriyet’’ ve ‘‘Anadolu hümanizmi’’ temalarını içeren ‘‘Opera Bale Eserleri Beste Yarışması’’nı gerçekleştirilecek. Bu arada Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk tarafından ısmarlanan ve ilk Türk operası olan Adnan Saygun'un Özsoy operası ile Nevit Kodallı'nın Atatürk Oratoryosu'nun CD olarak basılacağı belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!