Onu siz tedavi ettirdiniz

Güncelleme Tarihi:

Onu siz tedavi ettirdiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2014 01:35

MUSUL’da Türk Başkonsolosluğu’nu basarak diplomat ve polisleri esir alan IŞİD, dün Meclis Genel Kurulu’ndaki tartışmalara da damgasını vurdu.

Haberin Devamı

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın yanına giderek IŞİD ile ilgili ertelenen genel görüşmenin ne zaman yapılacağını konuştu.

3 parti yöneticisinin hararetli konuşmaları sırasında, İnce’nin dosyasından çıkardığı bir fotoğrafı Canikli’ye gösterdiği gözlendi. Canikli de fotoğrafı bir süre inceledi. İnce, Hürriyet’in sorusu üzerine fotoğrafın, Hatay Devlet Hastanesi’nde tedavi edilen bir IŞİD komutanına ait olduğunu söyledi.

Onu siz tedavi ettirdiniz

İnce, Canikli’ye, “Bunların komutanlarını Hatay’da tedavi ettirdiniz, örgüte gönderilen malzemelere ilişkin TIR’lar biliniyor, zaten MİT yasasındaki değişikliği de bu işler için yaptınız” dedi. İnce’nin gösterdiği fotoğrafı bir süre inceleyen Canikli ise İnce’nin sözlerine, “O fotoğrafın ona ait olduğunu nereden biliyorsunuz, hastadır tedavi edilir” diye yanıt verdi. İnce’nin gösterdiği fotoğrafın, Nisan 2014 tarihinde Türkiye’de tedavi edilen IŞİD Komutanı Mazen Ebu Muhammed’e ait olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

MİLLETİ KANDIRDINIZ

AK Parti’den ayrılan bağımsız Kütahya milletvekili İdris Bal da, “Komutanını tedavi ettirdiğiniz adamlar gidip şimdi sizin konsolosluğunuzu basıyor. Ne biçim işbirliği bu? Burada çok büyük hatalar yapılıyor. Bizimle IŞİD’in bağı nedir?” sorusunu gündeme getirdi. Bal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nın dış siyasetinde anormalleşme, radikalleşme yaşandığını, öngörüsüzlüğün hakim olduğunu öne sürerek “Kuzey Suriye’deki yapılanmayı seyrettiniz, milleti kandırdınız. Orada etnik devletin ikinci ayağını kurdular. Hata yaptınız, illegal yapılanmalarla şu ya da bu şekilde işbirliğine girdiniz, yanlış yaptınız. Büyük bir devlet bu tip yapılanmalarla işbirliği yapmaz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!