Önce toplar sonra jetler

Güncelleme Tarihi:

Önce toplar sonra jetler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2007 00:00

Erdoğan-Bush görüşmesinden sonra Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik ilk operasyon önceki gece gerçekleştirildi. Önce Türk topçusu, ardından jetler Saddam döneminden kalma birkaç karakolu yerle bir etti. Haftanin ve Sinnaht’taki bazı stratejik bölgeler de jetler tarafından vuruldu.

İŞTE  PKK KAMPLARINI HABER VERECEK CASUS UÇAKLAR...

3 BOYUTLU HARİTA ÜZERİNDE PKK KAMPLARI VE GEÇİŞ NOKTALARI...

Önce toplar sonra jetler
BAŞBAKAN
Tayyip Erdoğan’ın, önceki gece Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun’la Başbakanlık’ta görüşmesinin ardından, dün sabaha karşı Irak’ın Türkiye sınırına yakın PKK terör yuvaları, Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Şırnak’tan kalkan helikopterler de PKK’lı teröristlerin barındığı terkedilmiş bir karakol binasını yerle bir etti. Saat 02.00’de Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvveti Komutanlığı 8’inci Ana Jet Üssü’den peşpeşe havalanan F-16 savaş uçakları, Şırnak’ın Silopi İlçesi’nin Görümlü Köyü üzerinden Irak’a girerek Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ne kadar uzanan bölgede PKK’lıların yuvalandığı hedefleri vurdu. Türk savaş uçakları Haftanin ve Sinnaht kesimindeki irili ufaklı PKK kamplarına bomba yağdırdı.

SKORSKYLER İŞ BAŞINDA

Şırnak’daki 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan havalanan Skorsky helikopterler de Zaho’nun kuzey doğusunda bulunan Vansora bölgesine yöneldi. Helikopterler, sınıra 7 kilometre uzaklıktaki Saddam döneminden kalan ve PKK’lı teröristlerin saldırılarda üs olarak kullandığı terkedilmiş eski karakol binasını ateş altına aldı. Helikopterlerden yapılan atışlarma karakol binası taş yığınına dönerken karakol binasında teröristlerin ağır kayıp verdiği sanılıyor.

Zaho Emniyet Müdürü Aşti Koçer, Türk savaş uçaklarının Irak’a geçtiğini ve birçok hedefi vurduğunu doğrularken, karakolun tahrip edildiğini bildirdi.

Aşti Koçer, Türk savaş uçaklarının irili ufaklı PKK kamplarının bulunduğu sınır kesimindeki Haftanin ve Sinnaht bölgelerinde keşif uçuşu yaptıktan sonra buralarda da bazı terör yuvalarını vurduğunu, uçakların Çukurca’ya kadar uzanan bölgede uçtuktan sonra Türk hava sahasına girdiğini söyledi.

ERDOĞAN YEMEĞE GİTMEDİ

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün TBMM’deki grup konuşmasının ardından kendisine yöneltilen Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak’ta bazı hedefleri vurduğu iddiası ile ilgili soruya, "Haberim yok" karşılığını verdi. Ancak Erdoğan’ın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın da katıldığı öğle yemeğine gitmeyerek, TBMM’deki odasına kapanması dikkat çekti.

AP: Şafak öncesiydi

Irak sınır muhafızlarının komutanı Albay Hüseyin Tamir, Amerikan Associated Press ajansına, "Hava saldırısı şafaktan önce yapıldı. Zaho yakınındaki boş köylerin yanı sıra, kullanılmayan bir kontrol noktası da isabet aldı" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!