Önce parmaklarını yağladılar sonra da...

Güncelleme Tarihi:

Önce parmaklarını yağladılar sonra da...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 16:34

Edirne'de 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne sayılı günler kala bir içecek firması tarafından 1. Yağlı Parmak Güreşleri etkinliği düzenlendi. Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde oluşturulan etkinlik alanında, başparmağını yağlayan katılımcılar, müsabaka boyunca rakiplerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Müsabakalar sırasında Kırkpınar Yağlı Güreşleri davul zurna ekibi de güreş havaları çaldı.

Haberin Devamı

Bir içecek firması tarafından organize edilen parmak güreşlerine katılan 64 yarışması 90 saniye boyunca rakibinin başparmağı üstünde kalarak sayı almaya çalıştı. Rakiplerini yenen Murat Coni, Trakya Üniversitesi'nin ağası oldu ve şampiyonluk kemerini aldı.

Önce parmaklarını yağladılar sonra da...


1. Yağlı Parmak Güreşleri Koordinatörü ve Cazgırı Can Çelikay, organizasyonu 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri haftasında düzenlemenin anlamlı olduğunu söyledi.

Önce parmaklarını yağladılar sonra da...

Önce parmaklarını yağladılar sonra da...


Etkinliğin devamını getirmek istediklerini aktaran Çelikay, şunları kaydetti:

"Yağlı Parmak Güreşleri'ni Türkiye'nin her yanına yaymak istiyoruz. Karşılaşmalar çok eğlenceli oluyor. Kadın ve erkek karışık yarışıyor. 90 saniye boyunca en çok puanı alan kişi kazanıyor. Güreşe sağ elle başlanıyor. Beraberlik durumunda sol elin parmağına geçiliyor. Sol parmakta ilk puanı alan kazanmış oluyor. Beş saniyeden fazla sabit durursanız bu uyarı oluyor. İki uyarıda karşı tarafa puan kazandırıyorsunuz. Kadın ve erkekler eşit şartlarda yarışıyor."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!