Olympos'ta alevlere havadan mücadele

Güncelleme Tarihi:

Olymposta alevlere havadan mücadele
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2008 11:18

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi Yazır Köyü Olympos mevkii Musa Dağı'nda 2 Ağustos Cumartesi günü başlayan orman yangını dördüncü gününe girdi. Manavgat'taki büyük yangın tamamen kontrol altına alındığı için yangına müdahale eden helikopterlerden bazıları Olympos'a kaydırıldı.

Haberin Devamı

Toprakta kendiliğinden yanan ateşleri ve turizmin hizmetindeki ağaç evleriyle ünlü Olympos ile yat turizminin önemli duraklarından biri olan Adrasan Koyu arasındaki Musa Dağı'nda Cumartesi günü başlayan yangın bugün dördüncü gününe girdi. Büyük Manavgat yangını nedeniyle etkin biçimde müdahale edilemeyen yangın, yerleşim alanları ile turistik tesisleri de tehdit etmeyince söndürme işi gecikti.

Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş, “Yangın Ardasan'ın üst taraflarında devam ediyor. İnsan gücüyle müdahale yetmiyor. Dün dağa çıktık, bazı yerlerde toprakta şeritler açtık, tırmıkladık. Yangının sıçramasını önleyecek tedbirler aldık. Ama kayalık yerlerde elimiz kolumuz bağlı. Havadan güçlü bir müdahale ile söndürülebilir ancak” dedi. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi ise bu sabahtan itibaren 4 yangın söndürme helikopterinin Olympos'ta görev yaptığını belirtti. Manavgat yangınına havadan müdahalenin durdurulduğunu kaydeden Türedi, “Olympos'taki yangını bugün veya en geç yarın söndürürüz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Arazi koşullarının söndürme çalışmalarını güçleştirdiği bölgeye, orman işçileri, itfaiyeciler ve vatandaşlara AKUT Antalya Temsilciliği'nden 25, Toroslar Doğa Sporları Kulübü'nden (TODOSK) 5 kişilik bir ekip yardım ediyor.

Bölgede 4 gündür 60 hektarlık alanın yandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!