Ölümüne macera

Güncelleme Tarihi:

Ölümüne macera
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tom Cruise'u seyreden dağa tırmanıyor

Hiç bir eğitim görmeyen, gerekli malzemeleri almayan amatör dağcı meraklılar, facialara davetiye çıkarıyor.

Antalya ve bölgesindeki dağlara tırmanan bir çok kişi, ölümle burun buruna geliyor. Bunun son örneği, Olympos'ta 100 metrelik kayalığa tırmanan Aycan Kazak.

2 AYDA 4 KAZA OLDU

Antalya'da 1998 yılından beri dağ arama kurtarma operasyonları yapan AKUT ekibi, son 2 ayda 4 kazaya müdahale etti. İkisi Sivridağ'da, ikisi de Olympos civarındaki Musa Dağı'ndaki 4 dağ kazasında, bilinçsizce dağa çıkan amatörleri AKUT üyeleri kurtardı.

GÖREVİMİZ TEHLİKE

Trafik kazası geçiren Yılmaz Sevgül, Görevimiz Tehlike-2 filminin dağda çekilen sahnelerinde başrol oyuncusu Tom Cruise'un malzeme kullanmadan kaya tırmandığını hatırlatarak, ‘‘Bu filmi izleyen kendini dağa vuruyor. Sinema hayaldir, dağlarda tehlike bekler’’ dedi.

ÖLÜM KAÇINILMAZDIR

Sevgül, ‘‘Kaya tırmanma sporu, gerekli eğitim alındıktan sonra en tehlikesiz sporlardan birisidir. Ancak, eğitim alınmadan, güvenlik tedbiri olmadan yapıldığında ölüm kaçınılmaz olur. Bir kişinin kaya tırmanması için 4 yıllık temel eğitim alması gerekiyor’’ diye konuştu.

AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, hastanede ziyaret ettiği Yılmaz Sevgül'le kazayı konuştu. Sevgül, dağda mahsur kalan sorumsuz kişiyi kurtaran ekibin, yolda bu kez kendini bilmez bir sürücünün şerit ihlali ile kendini uçurumda bulduğunu anlattı. Mahruki, ‘‘kurtulmanız mucize’’ diye teselli etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!